Circa 35 - 40% din firmele de constructii risca falimentul in cazul in care sectorul de profil din Romania nu va beneficia urgent de finantarea proiectelor din domeniu, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) Laurentiu Plosceanu.
Potrivit acestuia, piata constructiilor ar putea inregistra in aceste conditii, in 2009, o comprimare de pana la 80 - 85% din valaorea de anul trecut, sau o crestere de pana la 10% in conditiile adoptarii unor masuri urgente.

Plosceanu a mai precizat ca declinul sectorului constructiilor depinde de dinamica lucrarilor de infrastructura, de cofinantarea lucrarilor asigurata de bugetul de stat, reducerea de TVA pentru lucrarile de reabilitare termica si constructia de locuinte sociale, precum si reducerea sau eliminarea impozitului pe profitul reinvestit.

De asemena, reprezentantii ARACO solicita ca plata TVA sa se realizeze dupa finalizarea lucrarilor de constructii, conform NewsIn.

"Firmele de constructii nu pot sa plateasca toate taxele in avans, asta mai ales in conditiile actuale de piata", a subliniat Plosceanu.

Acesta a adaugat ca cea mai afectata ramura din constructii este in momentul de fata cea a segmentului imobiliar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri