Alfa Oil a cumparat cele 98% din actiunile societatii Rafo Onesti, detinute de Balkan Petroleum. "Schimbarea proprietarului societatii Rafo Onesti, prin vanzarea pachetului detinut de Balkan Petroleum catre Alfa Oil, nu afecteaza creantele detinute de stat asupra rafinariei", se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). "Rafo Onesti si Alfa Oil sunt societati cu capital privat, iar transferul actiunilor intre aceste doua societati nu implica in nici un fel statul. Faptul ca s-a schimbat actionariatul poate fi un lucru pozitiv, daca Alfa Oil este o societate serioasa", se mai arata in comunicatul ANAF. Reprezentantul Balkan Petroleum, Marin Anton, a declarat ca firma si-a vandut, recent, participatia reprezentand circa 98% din actiunile rafinariei din Onesti catre Alfa Oil, un grup de firme format din Expanet Trading Limited, Calder-A International BV si Raglam Overseas Ltd, informeaza Mediafax. El a mai mentionat ca Alfa Oil a preluat si creantele detinute de firmele VGB si Faber Invest asupra rafinariei.

Reprezentantii ANAF declara ca tranzactia nu afecteaza creantele detinute de Fisc si nici litigiile in care institutia este parte alaturi de Agentia pentru Valorificarea Activelor Statului. "In plus, transferul creantelor bugetare de la ANAF la o firma din cadrul Alfa Oil trebuie sa tina cont si de rezultatul litigiilor la care Fiscul este parte", se mai arata in comunicatul Agentiei. ANAF mai precizeaza ca, in urma unei hotarari judecatoresti, trebuie reluat votul in adunarea creditorilor cu privire la admiterea planului de reorganizare, in conditiile in care orice fel de conversie a creantelor Fiscului in actiuni se face numai cu acordul creditorului bugetar, acest lucru fiind acum prevazut in mod expres in Legea falimentului, conform ultimei modificari. Agentia va face toate demersurile juridice si extrajuridice pentru recuperarea creantelor bugetare. Planul de reorganizare presupune conversia in actiuni a tuturor datoriilor rafinariei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri