Compania Flamingo International, prima firma din domeniul IT listata la Bursa de Valori Bucuresti, a raportat pentru primul semestru al acestui an, o cifra de afaceri de 30,9 milioane euro, in crestere cu 20% fata de perioada corespunzatoare a anului anterior.
Potrivit unui anunt al companiei, profitul net in primul semestru a fost de 33.400 de euro, fata de o pierdere de 16.900 de euro in primele sase luni ale anului 2004. Acest castig este considerat normal de catre companie, avand in vedere sezonalitatea domeniului de activitate, dar si cheltuielile exceptionale legate de oferta publica primara de actiuni si listarea la Bursa. Flamingo arata ca trimestrul patru are cea mai mare influenta asupra cifrei de afaceri, profiturilor si altor indicatori financiari aferenti unui exercitiu financiar anual.

Excluderea costurilor privind oferta publica si listarea ar fi dus la un profit net de peste 230.000 de euro, sustin reprezentantii Flamingo. Lantul de retail al companiei

s-a extins de la 68 de unitati la jumatatea anului 2004, la 80 de magazine la finele lunii iunie 2005, cu o suprafata totala de 11.900 de metri patrati.
Raportul Flamingo International prezinta cifrele consolidate impreuna cu cele ale companiilor Flamingo Computers si Flamingo Distribution Center, auditate de catre un auditor independent, societati in care Flamingo International detine pozitie majoritara.
Actiunile Flamingo International au fost cotate la jumatatea lunii iulie, la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti printr-o oferta publica primara, care a fost suprasubscrisa de 3,7 ori.

Valoarea totala a subscrierilor a insumat 146,9 milioane de lei (aproximativ 40,6 milioane de euro), de patru ori peste nivelul prognozat, de circa 10 milioane de euro, iar compania a obtinut fonduri de 12,5 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri