Conducerea companiei Sometra Copsa Mica a anuntat ca intentioneaza sa disponibilizeze 824 de angajati, reprezentand circa 80% din personal, din cauza problemelor financiare de pe piata internationala, fabrica urmand sa intre intr-un proces de conservare si mentenanta.
Oprirea temporara si partiala a activitatii duce la disponibilizarea a 80% dintre angajatii Sometra. Ceilalti angajati se vor ocupa de procesul de conservare si mentenanta a instalatiilor si echipamentelor, anunta NewsIn.

"Compania va compensa toti angajatii afectati de aceasta oprire cu un ajutor social conform cu legislatia in vigoare si conditiile stipulate de contractul colectiv de munca, respectand strict si prevederile legale din Romania si UE in ceea ce priveste aspectele opririi”, se arata intr-un comunicat remis de conducerea companiei.

"Suntem fortati sa oprim temporar activitatea de productie, din cauza mai multor factori. In aceasta perioada, nu este posibil ca Sometra sa isi continue productia, intrucat costurile de productie sunt mult mai mari decat pretul zincului, ne confruntam cu lipsa de materie prima - concentratele colective – iar gasirea unei surse de finantare pentru o companie care inregistreaza pierderi in conditiile actuale ale pietei este extrem de dificila”, a declarat Elena Cioban, directorul de administratie al Sometra.

Data de la care angajatii vor intra in somaj nu a fost stabilita inca si nici momentul in care va fi reluata activitatea. "Este o procedura complexa de disponibilizare, astfel ca data exacta la care se va intrerupe partial activitatea nu poate fi anticipata. Reluarea activitatii va depinde de evolutia pietei internationale, astfel incat compania sa poata deveni profitabila”, a declarat Eugen Secmerean, PR Manager Sometra.
Sometra Copsa Mica este controlata de Mytilineos Holdings, care detine 92,79% din capitalul companiei.

Sometra Copsa Mica are ca domeniu de activitate producerea plumbului, zincului si cositorului. Grupul Mytilineos cuprinde companii importante in domeniul metalurgiei si minelor, energie sau industria de aparare, a luat fiinta in 1990 in Grecia, este listat la bursa din Atena si are peste 3.000 de angajati in Grecia si in lume. Aceasta este cea mai mare intentie de disponibilizare anuntata in judetul Sibiu in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri