Investitorii din zona Iasului isi indreapta atentia din ce in ce mai mult catre proiectele din zona publica acordand un interes sporit pentru proiectele de infrastructura.
"Atat autoritatile, cat si investitorii isi indreapta atentia din ce in ce mai mult catre proiectele din zona publica. Apreciem ca exista un interes sporit pentru proiectele de infrastructura, ca de exemplu modernizarea Aeroportului International Iasi sau modernizarea CET SA Iasi, prin incheierea unor parteneriate public – private reciproc avantajoase", a declarat Cerasela Carp, avocatul coordonator al SCA Carp, citata de NewsIn.

Aceasta a subliniat ca in actualele conditii economice, in ceea ce priveste zona Iasului, una dintre cele mai eficiente metode de combatere a crizei economice este aceea de a deschide orasul investitorilor straini cu care se pot incheia parteneriate public-private.

"Un alt aspect important ar fi acela ca unii dintre antreprenorii locali incercati de criza, indiferent de domeniul in care activeaza, vor fi din ce in ce mai tentati sa-si vanda afacerile sau sa se asocieze cu un investitor strain in vederea injectarii de capital financiar necesar dezvoltarii si consolidarii afacerilor proprii", a mai spus avocatul coordonator al SCA Carp.

In ultima perioada, s-a constatat o crestere a solicitarilor pe zona insolventei si a restructurarilor economice, dar si pe zona litigiilor comerciale, unde exista o crestere a incidentelor de plata dintre companii, semn ca blocajele financiare privind lipsa lichiditatilor au inceput sa ia amploare.

"Lipsa lichiditatilor banesti si aparitia blocajelor privind plata la timp sau conform contractelor incheiate intre parti genereaza inmultirea litigiilor intre firmele participante la circuitul comercial", a declarat Cerasela Carp.

Pentru anul in curs, aceasta se asteapta la o crestere a solicitarilor de ordin juridic pe zona concesiunilor si a parteneriatelor public – private, pe zona proiectelor de infrastructura edilitara, dar si consultanta pe tranzactii comerciale, dreptul muncii, drept societar, fuziuni si achizitii.

De asemenea, pe zona litigiilor va exista cerere pentru recuperarea de creante, contencios administrativ si fiscal, infractiuni economice.
Potrivit Ceraselei Carp, in 2008 casa de avocatua a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 30% in raport cu anul precedent. Dintre domeniile cu cea mai mare pondere in cifra de afaceri a cabinetului de avocatura aceasta a mentionat domeniul real estate & constructii cu 30%, comert electronic, media & IT cu 25%, achizitii & fuziuni cu 25%, litigii comerciale si procedura insolventei si reorganizarii judiciare 20%.

Carp a luat fiinta in 2003 si a fost primul cabinet de avocatura din Iasi si din Moldova care s-a specializat pe oferirea de consultanta legala pentru afaceri pentru intreprinderile mici si mijlocii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri