Reteaua de clinci private de dializa Fresenius NephroCare Romania estimeaza o crestere a vanzarilor de 65% anul acesta, la 104,8 milioane de lei, pe fondul inaugurarii a trei noi centre anul acesta.
Cele trei noi locatii ale Fresenius urmeaza sa fie deschise in Pitesti, Ploiesti si Suceava in urma unei investitii de circa 16,7 milioane lei si vor crea apoximativ 100 de noi locuri de munca.

Desi Fresenius NephroCare Romania a inregistrat in anul 2008 o cifra de afaceri de 62,5 milioane lei, in crestere cu 84% comparativ cu 2007, anul trecut nu a fost unul deloc usor pentru companie, devalorizarea monedei nationale in raport cu euro aducand pierderi semnificative, in special in ultimul trimestru al anului trecut.

"Devalorizarea leului ne-a adus pierderi de circa 2,7 milioane lei in 2008 si anul acesta a inceput in acelasi ritm deoarece inca lucram cu un curs de 3,5 lei/euro pana in luna aprilie cand valoarea va fi de 4 lei/euro, oricum sub cursul real”, a declarat Alexandru Ciolan (foto), director general Fresenius NephroCare Romania.

Avand in vedere ca este puternic sustinuta de compania din care face parte, Fresenius NephroCare Romania nu numai ca isi continua planurile de extindere pe piata locala, ci are in plan si eventuale achizitii ale unor jucatori care nu isi vor putea sustine afacerile.

"Din punctul nostru de vedere, datorita modelului de business solid pe care il promoveaza Grupul Fresenius si care pune mare accent pe controlul strict al costurilor, aceste momente dificile prin care trec economiile reprezinta oportunitati de dezvoltare. Astfel, ne pastram in continuare planurile de investitii pentru dezvoltare organica in 2009 si ne uitam si la alte oportunitati din piata pentru achizitii, atata timp cat aceste potentiale tinte corespund cerintelor noastre de calitate si se incadreaza in directia noastra strategica de dezvoltare regionala”, a mai declarat reprezentantul companiei.

In reteaua de clinici Fresenius NephroCare au fost tratati anul trecut circa 1.400 de pacineti, iar pentru acest an, odata cu cresterea numarului de clinci, compania isi propune sa trateze in centrele sale 2.200 de pacienti. „Tinand cont de numarul de pacienti tratati, Fresenius NephroCare detine o cota de piata de 19%, aici incluzand atat clinicile private, cat si cele de stat” a mai spus seful Fresenius NephroCare Romania.

Anul trecut, aproximativ 8.000 de pacienti romani au urmat tratamente de dializa (dializa peritoneala sau hemodializa). Dintre acestia, circa 50% au ales centrele private de dializa.

"In 2 ani privatul va detine circa 80% din piata locala de dializa care s-a dezvoltat foarte repede in ultima vreme: daca in luna septembrie a lui 2008 erau 18 clinici private de dializa, in prezent sunt 31 si multi jucatori au planuri de extindere. Desi mai avem mult de recuperat comparativ cu alte tari europene mult mai dezvoltate din perspectiva serviciilor medicale, precum Ungaria, Polonia sau Cehia, semnele sunt bune”, a mai spus Alexandru Ciolan.

Fresenius NephroCare Romania detine in prezent sapte centre de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea, Bacau, Stei si Brasov. Investitiile in 2008 s-au ridicat la o valoare de 22,5 milioane RON, iar numarul angajatilor a ajuns la 430.

In ceea ce priveste Fresenius Medical Care Romania, furnizor de produse de dializa, a obtinut o cifra de afaceri de 95 milioane RON, cu circa 8% mai mult comparativ cu 2007. Din totalul afacerii, 44% au insemnat vanzari catre sectorul privat si 56% catre cel public.

La nivel internatioanal, grupul Fresenius a obtinut in 2008 o valoare totala a cifrei de afaceri de 12,336 miliarde euro, cu 9% mai mare comparativ cu 2007.

Pentru 2009, corporatia isi propune o crestere de circa 10%, avand un plan de investitii de circa 750 milioane euro.

Divizia Fresenius Medical Care, liderul mondial in produse si servicii de dializa, a inregistrat in 2008 o crestere a cifrei de afaceri de circa 10% comparativ cu 2007, ajungand la valoarea de 10,61 miliarde dolari (7,213 miliarde euro), totalizand 2.388 de centre, 184.086 de pacienti tratati, 27,87 milioane de tratamente de dializa si 64.666 angajati la nivel international.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri