Industria textila din Romania a inregistrat scaderi constante in ultimii trei ani, de circa 6-7 procente pe an, incepand cu 2005, a declarat intr-o conferinta de presa, presedintele executiv al FEPAIUS, Aurelientu Popescu, citat de NewsIn.
Acesta a mentionat ca activitatea din industria textila a inceput sa scada din cauza evolutiei cursului monedei euro si a liberalizarii comertului mondial cu textile.

"In 2006 existau 9.500 de microintreprinderi in domeniul textilelor si confectiilor, in prezent, numarul acestora fiind de 2.107 firme producatoare de incaltaminte si aproximativ 6.000 de firme in industria textila", a spus presedintele executiv al Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei.

In plus, tot referitor la ritmul descendent al activitatii din industria textila, presedintele executiv al FEPAIUS a mai spus ca numarul de salariati ai industriei de profil s-a diminuat cu peste 30%, in ultimii trei ani.

"La 31 decembrie 2004, existau in industrie 450.000 de angajati, ajungand la finalul anului 2008 la 300.000. Am redus in fiecare an angajatii cu un numar de 50.000, astfel, in trei ani, au fost disponibilizati 150.000 de angajati", a mai mentionat presedintele executiv al FEPAIUS.

De asemenea, potrivit lui Aurelientu Popescu, ritmul exporturilor romanesti din industria textila a scazut in 2008 cu 335 milioane euro, comparativ cu 2007 cand valoarea exporturilor se ridica la circa 5,4 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri