Lantul israelian de magazine Enter, care comercializeaza cadouri si gadget-uri, duce negocieri pentru a lansa sase sucursale in strainatate si vizeaza deschiderea de noi magazine atat in Statele Unite cat si in Romania.
Compania intentioneaza sa deschida trei sau patru magazine in SUA, folosind francizori israelieni, si a anuntat ca investitiile totale vor fi in valoare de 800.000 dolari, conform NewsIn.

Totodata, in Romania, doua magazine sunt asteptate pentru a fi deschide intr-o prima etapa, investitia initiala fiind de 400.000 dolari. Potrivit companiei, primul magazin urmeaza a fi lansat in la sfarsitul anului 2009.

Proprietarul lantului de magazine Enter, Oded Peer, a confirmat interesul pentru cele doua piete. Peer sustine ca a purtat discutii in Romania cu un om de afaceri local, care este si francizor pentru FOX si Laline, si care s-a aratat interesat pentru deschiderea primelor doua magazine in afara Bucurestiului.

"Suntem interesati de a realiza un lant de magazine in tarile in care vom intra, pentru ca daca vom deschide doar un magazin este nerentabil. Deci, afacerile noastre de peste hotare vor fi gestionate de francizori", a declarat Peer.

Cu doi ani in urma, Peer a fost pe cale de a mai deschide un magazin in cadrul Elbit Imaging Mall din Praga, dar s-a razgandit in ultimul moment. "Am planificat deschiderea magazinului de la Praga fara francizor. Primisem deja trei containere cu marfa si, in ultimul moment, m-am razgindit. Am avut optiunea de reziliere a contractului de inchiriere", a spus acesta.

"Am vazut ca mari companii, precum Castro si Fox, au platit un pret greu pentru deschiderea de magazine in Europa. Mi-am dat seama ca din punct de vedere operational ar fi o problema daca nu am avea un franicizor, asa ca am ales sa ne concentram pe reteaua din Israel", a conchis proprietarul lantului de magazine Enter.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri