Productia celor 21 de fabrici independente de bere din Romania va atinge in acest an volumul de 3 milioane hectolitri. Estimarea a fost facuta de Patronatul Societatilor Independente Producatoare de Bere din Romania (PSIPBR), care a anuntat ca volumul productiei atins in cursul anului trecut a fost de 2,781 milioane hectolitri. Furnizorii independenti au acoperit anul trecut circa 20% din consumul de bere al tarii noastre. Productia lor a crescut cu aproximativ 45% in ultimii patru ani, iar volumul platilor bugetare a atins 30 de milioane de euro pe an.

Pe de alta parte, producatorii independenti de bere sunt principalii consumatori ai orzului si hameiului din productia autohtona. "Noi consumam peste 40% din orzul care se produce in Romania. Anul trecut am consumat 78.000 de tone. Anul acesta am putea creste consumul la 100.000 de tone. Problema este insa destul de complicata. Daca noi finantam culturile atunci cand acest lucru este necesar, adica in luna februarie, vom obtine malt abia in lunile octombrie-noiembrie. Peste 80% din berea obtinuta din acel malt o vindem abia anul anul viitor", a explicat Vifor Versescu, directorul general al PSIPBR. In opinia PSIPBR, statul ar putea interveni in acest circuit cu un mecanism de subventionare pentru a reduce efectele negative ale blocarii sumelor investite timp de mai bine de un an. Pe de alta parte, PSIBR va sprijini producatorii agricoli autohtoni prin achizitionarea din surse interne a unor materii prime precum orzul, porumbul si hameiul.

PSIPBR a mai solicitat in aceste zile compensarea pierderilor determinate de acciza platita suplimentar de fabricile cu o capacitate mai mica de 200.000 hectolitri pe an, din cauza nediferentierii acestei taxe dupa modelul european. O alta solicitare vizeaza diminuarea accizei pentru fabricile cu o capacitate mai mica de 400.000 hectolitri pe an si care sunt dotate cu maltarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri