Vanzarile in volum ale brandului Jagermeister in Romania au inregistrat o crestere de 250% in 2008, fata de anul 2007. Regiunile cu cel mai ridicat consum de Jagermeister raman Transilvania si Banatul, zone in care vanzarile au fost cu peste 50% mai mari decat in restul tarii, anunta reprezentantii BDG Import.
Trendul ascendent a urmat tendinta resimtita la nivel international, unde Jagermeister ocupa primul loc in ceea ce priveste volumul de vanzari al categoriei sale, depasind branduri la fel de cunoscute, precum Branca Fernet si Ramazzotti Amari. Vanzarile din luna noiembrie au avut cea mai ridicata pondere din total-14%.

“Vanzarile Jagermeister in 2008 au depasit asteptarile. Previziunile facute la inceputul anului trecut au fost devansate cu 35%. Cresterea volumelor vanzarilor se datoreaza in primul rand preferintei consumatorilor pentru produse premium, dar si ca urmare a activitatilor de marketing planificate pe canalele On Trade si Off Trade. Un rol important in aceasta evolutie l-au avut si reprezentatiile Wild Cats, actiune de marketing inceputa in primavara anului trecut, ce a crescut interesul clientilor pentru valorile bauturii germane si mai ales consumul de Jagermeister ice cold shot”, declara Petru Berciu, director general BDG Import.

Planurile de business pentru anul 2009 se axeaza pe mentinerea actiunilor de marketing cu rezultate semnificative in 2008.

Reteta bauturii Jagermeister include 56 de ingrediente naturale din randul plantelor, radacinilor si fructelor, scortisoara, cuisoarele, ghimbirul, sofranul si coriandrul fiind doar cateva dintre arome continute.

Jagermeister a fost lansata in anul 1935, avand la baza reteta lui Curt Mast. In 1964, brandul german a intrat pe piata olandeza. Din 1966 a patruns si in Italia, cea de-a doua mare piata la nivel international pentru lichiorurile din plante.

In prezent, Jagermeister este distribuit in peste 80 de tari din intreaga lume si este considerat a fi cel de-al noualea cel mai vandut brand de bauturi alcoolice de pe toate meridianele, potrivit clasamentului “Top 100 Premium Spirit Brands Worldwide“, realizat de Impact Internationals

Compania BDG Import a fost infiintata in anul 1996, avand ca obiect de activitate importul si distributia de produse premium si superpremium. Din portofoliul BDG Import fac parte marcile Jack Daniel’s, Finlandia, Remy Martin, Cointreau, Louis XIII, Metaxa, Piper Heidsieck, Evian, Jagermeister, Corona Extra, Budweiser Budvar, Southern Comfort, Cutty Sark, Herradura, Laurent Perrier, Baron Philippe De Rothschild, Passoa si Borges.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri