Termoelectrica si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) vor semna, in aprilie, un acord pentru un grant (credit nerambursabil) de 450.000 euro, pentru realizarea unor studii de fezabilitate la proiectele de la Doicesti, Deva si Paroseni.
"In cel mai scurt timp posibil, se va semna acordul cu BERD. Din estimarile companiei, angajamentul cu BERD va fi concretizat la sfarsitul lunii aprilie", au declarat reprezentantii Termoelectrica, citati de NewsIn.

Din valoare totala de 450.000 euro, o treime (150.000 euro) este pentru un studiu de fezabilitate prin care se va gasi raspuns la intrebarea privind capacitatea pe care o va avea un grup nou (care va putea vinde energia pe piata libera) si va consuma intreaga cantitate de carbune produsa in zona Doicesti.

Apoi, 300.000 euro sunt pentru un alt studiu de fezabilitate, referitor la centralele Deva si Paroseni, care va arata dimensiunea capacitatii unui nou grup energetic corelata cu productia de carbune din Valea Jiului si restul capacitatilor viabile din cele doua centrale mentionate, potrivit datelor prezentate de Termoelectrica, la inceputul lunii februarie.

La Deva, se va stabili cate grupuri vor fi pastrate. Impreuna cu BERD, Termoelectrica va alege firma care face studiile de fezabilitate. Prin martie, aprilie, compania spera sa aleaga firma-consultant. In functie de rezultatul studiului de fezabilitate se va decide ce capacitate va avea grupul nou si unde anume va fi instalat, si anume la Deva sau Paroseni. Dupa aceea, Termoelectrica si BERD vor face o competitie pentru atragerea investitorilor, pe principiul joint-venture, ca la proiectele de la Braila, Galati si Borzesti.

Termoelectrica este producatorul de stat de energie electrica si termica prin arderea combustibililor fosili (carbuni) si hidrocarburi (gaze naturale si pacura).

Compania are patru sucursale (Sucursala Electrocentrale (SE) Borzesti, SE Braila, SE Doicesti si SE Paroseni) si 15 filiale (Termoservurile Bucuresti, Braila, Borzesti, Constanta, Craiova, Deva, Doicesti, Galati, Mures, Paroseni, Rovinari si Turceni, Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Galati si Electrocentrale Deva).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri