Ionut Mircea Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, a fost aprobat de actionari in Consiliul de Administratie al transportatorului national de electricitate Transelectica, in Adunarea Generala Ordinara a actionarilor de luni.
Ceilalti membri alesi in CA ai Transelectrica sunt: Cristian Ene-Corbeanu, Elena Ianda, Gheorghe Seculici, Carmen Boagiu si Alexandru Sandulescu, potrivit unui comunicat, emis de Transelectrica pe portalul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Ionut Costea este presedinte al Eximbank de la inceputul acestui an, cand a inlocuit-o in aceasta functie pe Carmen Radu. El a fost presedinte al Emporiki Bank Romania din toamna lui 2008, dupa ce a fost presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, incepand din 2004.
Transelectrica este transportatorul national de electricitate.

Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta o retea de transport formata din 77 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 8.955 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Actionariatul companiei este format din Ministerul Economiei (actionar majoritar, cu 73,6882% din actiuni), Fondul Proprietatea (cu 13,4990% din actiuni) si alti actionari, cu 12,8128% din actiuni. Compania este listata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu simbolul TEL.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri