Numarul institutiilor publice inscrise in Sistemul Electronic National (SEN) a crescut, in ultimele doua luni, cu 291%, de la 802 la inceputul lunii februarie la 3.140 la mijlocul lunii aprilie, a anuntat Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI).
Din totalul de 3.140 de institutii publice inscrise in prezent in SEN, judetul Prahova ocupa primul loc, cu un numar de 130, fiind urmat de judetul Mures, cu 129, si judetul Dolj, cu 128. La polul opus, judetul cu cel mai mic numar de institutii inregistrate in SEN este Ilfov, cu 23, urmat de Arges, cu 35, si Arad, cu 36 de institutii.

Potrivit sursei citate de NewsIn, cresterea numarului de institutii inregistrate in sistem s-a datorat in primul rand demersurilor ASSI, operatorul SEN, care a trimis scrisori catre toate institutiile din tara, prin care s-a solicitat desemnarea unor persoane ce vor deveni colaboratori ai agentiei in implementarea actiunilor de e-guvernare.

Colaboratorii din teritoriu au rolul de a face demersuri pentru ca toate institutiile de la nivel local sa fie inscrise in SEN, contribuind astfel la imbunatatirea accesului cetatenilor la serviciile publice electronice.

"Pentru acest an ne-am propus ca toate institutiile publice din Romania sa fie inregistrate in SEN. Demersurile din ultima perioada, precum si gradul de implicare al partenerilor nostri de la nivel judetean ne fac sa fim optimisti ca in scurt timp vom avea o administratie eficienta si transparenta. Prin SEN, cetatenii vor avea acces la informatiile privind contactele tuturor institutiilor publice si vor gasi toate formularele necesare in relationarea cu administratia publica", a declarat presedintele ASSI, Bogdan Mihailescu.

Potrivit Hotararii nr. 1085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele masuri referitoare la implementarea SEN, cu modificarile si completarile ulterioare, institutiile publice au obligativitatea de a se inregistra in SEN si de a furniza prin intermediul sistemului informatic formularele pe care le utilizeaza in relatia cu cetatenii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri