De la trimiterea CV-ului si pana la semnarea contractului de munca intre un angajat nou si o companie multinationala trec de regula patru luni. In aceasta perioada, cei interesati sustin trei sau patru interviuri si alte cateva teste, de cunostinte si de comportament. Cele mai multe companii straine au propriul lor centru de evaluare, unde candidatii sunt testati de psihologi si de departamentul de resurse umane. Este vorba de un centru de simulari in care angajatii sunt pusi in situatii de decizie sau dau examene de specialitate. "Candidatii pot fi testati aici timp de o zi sau o saptamana, in functie de ce fel de post este vorba: de conducere sau executie", ne-a precizat angajatul departamentului de resurse umane al unei companii straine. Pentru un post de contabil sau auditor intr-o companie de consultanta, proba scrisa consta in cunostinte financiare si de limba straina. In plus, se testeaza daca asteptarile candidatului sunt compatibile cu ritmul de munca si cerintele postului respectiv.

Salariul de pornire este 20 de milioane brut

La baza oricarei decizii de angajare sau recrutare
stau in primul rand resursele interne. "Investim mult in dezvoltarea personalului, astfel incat sa avem mereu oameni bine pregatiti cand este necesar", ne-au declarat reprezentantii unei companii franceze. Salariul de pornire al unei persoane cu experienta de munca de un an, care este angajata pe un post de junior, este de aproximativ 20 de milioane brut, conform unor surse din piata. La acestea se adauga asigurare medicala si/sau bonuri de masa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri