Praktiker Romania deschide, pe 8 mai, la Focsani, cel de-al 26-lea magazin din retea, reprezentand o investitie totala a companiei de 11,1 milioane euro.


Noul magazin va avea o suprafata de vanzare de 4.300 mp iar pentru echipa de la Focsani, Praktiker a angajat aproximativ 100 de persoane.

„Magazinul din Focsani este al saselea pe care il deschidem in regiunea Moldovei”, a declarat Michael Krahn, director general Praktiker Romania.

„Am reusit sa ne consolidam prezenta in Moldova, la fel ca in toate celelalte regiuni din tara, prin acoperirea oraselor strategice pentru dezvoltarea noastra. Datorita expansiunii puternice in care am investit an de an de la inceputul activitatii noastre, acum exista cel putin un magazin Praktiker in aproape toate orasele din Romania cu peste 100.000 de locuitori”, a mai declarat seful Praktiker Romania.

Prin adaugarea proiectului de la Focsani, valoarea investitiilor totale realizate de Praktiker in Romania a ajuns la 257 milioane euro.

Situat in zona de sud a orasului, Praktiker Focsani dispune de o parcare cu 250 de locuri. La fel ca celelalte unitati ale retelei, oferta magazinului cuprinde peste 40.000 de produse pentru casa si gradina: materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii. Acestora li se adauga gama de servicii adaptate la care clientii au acces direct in magazin: comenzi speciale, combinare cromatica pentru vopsele, servicii financiare, transport, garantie retur, debitare lemn, servicii de cusut.

Odata cu deschiderea Praktiker Focsani, compania isi extinde prezenta in 22 de orase din intreaga tara: Bucuresti (3 unitati), Cluj-Napoca, Ploiesti, Brasov, Bacau, Oradea, Timisoara (2 magazine), Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila, Baia Mare, Galati, Iasi (2 magazine), Targoviste, Deva, Pitesti, Buzau, Piatra Neamt si Focsani.

Reteaua Praktiker, cea mai extinsa retea specializata do-it-yourself din Romania, detine in prezent o suprafata totala de vanzare de aproape 170.000 mp.

In structura companiei lucreaza la ora actuala aproximativ 3.000 de angajati.


Grupul german de bricolaj Praktiker a raportat vanzari in valoare de 192,13 milioane lei (45,1 milioane euro) in primele trei luni ale anului, inregistrand astfel o scadere de 2,6% in moneda locala si de 15,6% in euro.

Pentru anul fiscal 2008, Praktiker Romania a raportat vanzari totale de 1,077 miliarde lei (292,5 mil. euro), cu 28,4% in crestere fata de rezultatul din anul precedent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri