Compania producatoare de baterii auto Rombat Bistrita a realizat in primul trimestru din 2009 un profit de doua milioane de euro, cu 48% mai mare fata de perioada similara a anului trecut, datorita exporturilor a declarat Elena Sava, director de marketing al companiei.
"Programul de lucru a decurs normal, nu au existat disponibilizari sau somaj tehnic, iar vanzarile din primele trei luni ale acestui an au fost mai mari decat cele din perioada similara a anului trecut. In primul trimestru al acestui an, Rombat a inregistrat un profit de peste doua milioane de euro, atingand o crestere de 48% fata de perioada similara a anului trecut, cand s-a inregistrat un profit de 1,4 milioane de euro. Am reusit sa vindem cu peste 33% mai multe baterii fata de primul trimestru din anul 2008", a declarat Elena Sava, director de marketing al Rombat, citata de NewsIn.

Reprezentantul companiei bistritene a adaugat ca vanzarile pe piata externa au avut o contributie importanta la cresterea profitului, circa 60% din productie mergand la parteneri din afara tarii.

"Desigur, sunt unele probleme care au venit cu aceasta criza, cum ar fi scaderea cererii de baterii pe piata interna a pieselor de schimb, insa produsul nostru detine o pozitie foarte buna pe piata externa, lucru care a adus balanta in echilibru. Compania exporta in prezent in Franta, Spania, Portugalia, Italia, Grecia si Republica Moldova si este acreditata in calitate de furnizor regional in panelul Renault, pentru fabrica Dacia si fabricile din Rusia si Iran, iar pentru PSA Peugeot, pentru fabrica din Slovacia", a adaugat Elena Sava.

Ea a mentionat ca deocamdata nu sunt avute in vedere concedieri. "La Rombat nu s-a facut nicio restructurare a angajatilor, iar pe viitor nu credem ca va fi necesara o astfel de actiune. In cazul in care vanzarea in tara va inregistra mai departe o scadere, ne vom orienta spre export, unde am fost nevoiti uneori sa refuzam anumite cereri", a mai precizat directorul de marketing al Rombat.

In opinia Rombat, indiferent cat va mai dura criza economica mondiala, care afecteaza in mod direct industria auto, compania bistriteana este pregatita sa-i faca fata intrcat a luat masuri in acest sens.

"Din pacate nimeni nu poate prezice cu exactitate sfarsitul acestei perioade mai gri din industria auto, asa cum foarte putini au fost si cei care au prevazut-o. Unii spun ca pe la sfarsitul anului ne putem astepta la o revenire, altii, mai pesimisti, cred ca lucrurile vor ramane la fel pentru urmatorii doi ani. Indiferent, de durata crizei, credem ca ne-am luat toate masurile necesare", a adaugat Elena Sava.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri