Rafinaria falimentara, abandonata de Petrom, ar putea fi repusa in functiune, de un eventual investitor, la alegerea administratorului judiciar.
Rafinaria Petrolsub de la Suplacu de Barcau are valoare doar daca functioneaza, singura solutie viabila fiind vinzarea activelor societatii catre un eventual investitor, au declarat marti reprezentantii firmei Euroconsult , administratorul judiciar al rafinariei. Conform directorului Isai, rafinaria nu poate fi vinduta pe bucati, deoarece valoarea acesteia sta in productie, productie ce nu se poate realiza decit in conditii de functionare. Singura solutie viabila ar fi sa se gaseasca un investitor, persoana sau grup, care sa preia activele societatii, a mai declarat Ioan Isai.

Societate in conservare

Rafinaria Petrolsub, din Suplacu de Barcau, a acumulat datorii de 1.091 de miliarde de lei vechi. Din cauza acestor datorii, Petrolsub a intrat in iunie 2005 in procedura de reorganizare si faliment. Rafinaria a intrat in conservare si a parcurs perioada de trei luni stabilita de lege pentru analize si asteptarea unei surse de finantare pentru repornire si reorganizare. In aceasta perioada insa nici un actionar sau creditor nu a sustinut financiar societatea, care neavind activitate de productie acumuleaza pierderi cu fiecare luna care trece.

La 1 martie, Petrom s-a retras din conducerea societatii. Reprezentantii Petrom si-au depus demisiile odata cu incetarea perioadei de administrare. Din acel moment, rafinaria de Barcau nemaiavind o conducere faptica, actionarii majoritari neimplicindu-se in rezolvarea problemelor societatii.

Reorganizare si faliment

Conform directorului general al administratorului judiciar, Ioan Isai, datoriile rafinariei se ridica la 1.091 de miliarde de lei vechi, potrivit sumelor declarate de creditori, dintre care cei mai mari sint Compania Petrom si statul roman, prin Directia Generala a Finantelor Publice Bihor. Ca urmare a acestor imposibilitati de a plati datoriile, rafinaria mai are doar solutia reorganizarii judiciare, operatiune ce ar putea dura si trei ani. Celor 396 de angajati ai Petrolsub li s-a emis deja preavizul de concediere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri