Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) va face economii de 60 de milioane de lei prin trimiterea salariatilor in somaj tehnic, a anuntat conducerea companiei si Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO).
Potrivit conducerii SNLO, 8.100 de salariati, din 8.979 existenti, au intrat in somaj tehnic, luni, 15 iunie, pentru o luna. Restul personalului va asigura activitatea de livrari si activitatile de mentinere a locurilor de munca, paza, evacuare apa si aeraj, potrivit NewsIn.

La randul lor, angajatii care vor lucra in aceasta perioada urmeaza sa intre in somaj tehnic, timp de o luna, dupa ce vor reveni la lucru ceilalti salariati.

"Personalul care in perioada 15 iunie – 15 iulie va fi in activitate urmeaza ca, pana la data de 15 septembrie, sa intre intr-un program de somaj tehnic pe o perioada de 30 de zile. Somajul tehnic reprezinta o masura care face parte din programul de restructurare si eficientizare a societatii, economiile realizate in aceasta perioada privind munca vie - salarii, obligatii bugetare, transport, masa calda, energia, baza materiala si serviciile - fiind de aproximativ 60 de milioane de lei“, se mentioneaza intr-un comunicat semnat de Daniel Burlan, directorul SNLO, si de Marin Condescu, liderul USMO.

"Incepand cu data de 16 iulie, intreg personalul aflat in somaj tehnic isi va relua activitatea", se mai precizeaza in comunicat.

Potrivit lui Daniel Burlan, directorul general al SNLO, masura intrarii in somaj tehnic va fi luata ca urmare a cererii mici de carbune si din cauza stocurilor mari. "Oamenii au inteles ca vor primi 75% din salariu o luna de zile. Protocolul cu sindicatele a fost semnat”, a spus Daniel Burlan.

In perioada 15 iunie – 15 iulie, SNLO va livra carbune catre beneficiari din stocurile existente deja, depozitele societatii fiind pline inca de iarna trecuta.

Principalii beneficiari ai SNLO sunt cele doua complexuri energetice din Gorj, de la Turceni si Rovinari, dar si RAAN Drobeta Turnu-Severin.
Cererea de carbune la SNLO a scazut foarte mult in ultima perioada. CE Rovinari va mai achizitiona de la SNLO doar 600.000 de tone de carbune, fata de doua milioane de tone contractate, iar CE Turceni va mai lua doar 3 milioane de tone, fata de 3,3 milioane tone contractate.

In aceasta vara, 675 de angajati ai Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) si ai Complexului Energetic (CE) Rovinari vor fi disponibilizati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri