Angajatorii din Romania, alaturi de cei din Taiwan, intampina cele mai mari dificultati din lume cand vine vorba de ocuparea posturilor vacante, din cauza deficitului de talente, arata un studiu realizat de Manpower, care analizeaza implicatiile deficitului de talente in 2009.
Aproximativ 62% din angajatorii din Romania si Taiwan chestionati au spus ca au de suferit din cauza deficitului de talente, fiind urmati de cei din Peru (56%), Japonia (55%) si Australia (49%).

“Criza economica mascheaza trenduri precum schimbarile demografice si accentueaza criza de talente, care impacteaza modul in care companiile si indivizii din intreaga lume abordeaza munca. Specificitatea acestei perioade, privind competentele crescute cerute de la angajati este ceea ce cauta angajatorii acum si astfel se creeaza o noua cauza a crizei de talente”, spune Camelia Stanculescu, director general al Manpower Romania, filiala locala a celei mai mari companii de leasing de personal din lume.

Comparativ cu cifrele din 2008, angajatorii raporteaza un deficit de talente mai relaxat in Hong Kong (-24%), in Norvegia (-21%) , Cehia si Singapore (-20% ).

In Europa, tara care are cel mai mult de suferit de pe urma deficitului de talente dupa Romania este Polonia, 48% din angajatori reclamand lipsa talentelor. La mare distanta se afla Franta (18%), Marea Britanie (11%) si Spania (8%).

Pe de alta parte, deficitul de talente are o pondere semnificativa in Peru (+28% fata de 2008), Mexic (+16%) si Costa Rica (+14%).

Cele mai greu de acoperit posturi din companiile europene sunt, in continuare, cele de muncitori calificati (electricieni, instalatori si tamplari). De asemenea, cererea de reprezentanti de vanzari cu experienta este in continuare foarte ridicata.

“In vremuri nesigure, angajatorii trebuie sa reuseasca sa gaseasca un echilibru in procesul de management al talentelor: trebuie sa prevada costuri pe termen scurt fara a-si compromite atractia pe termen lung pentru acele grupuri-cheie de personal talentat capabil sa ofere un avantaj competitiv real in viitor”, se mai arata in analiza citata.

La realizarea studiului au particpat 39.000 de angajatori din 33 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri