Outsourcing-ul poate reduce costurile companiilor cu 10% pana la 50%, ajutand de asemenea la cresterea veniturilor si imbunatatirea serviciilor oferite clientilor, a declarat managing director al Linea Directa Communications, Dejan Grbic.
"Apeland la externalizarea serviciilor, companiile isi pot reduce costurile cu 10% pana la 50%. Insa acestea nu trebuie sa se gandeasca numai la faptul ca outsourcing-ul reduce costurile, pentru ca aceste servicii ajuta si la cresterea veniturilor precum si a serviciilor oferite clientilor", a spus reprezentantul Linea Directa Communications, companie care activeaza pe piata de marketing direct si call center, potrivit NewsIn.

Grbic considera ca industria outsourcing din Romania are un mare potential de crestere in special datorita raportului excelent dintre calitate si pret la serviciile oferite."Pretul este unul dintre cele mai scazute din Europa Centrala si de Est, iar personalul este foarte bine pregatit, in special prin capacitatile multilingvistice", a adaugat Mananing Director al companiei Linea Directa Communications.

Dejan Grbic a subliniat ca aceasta crestere se bazeaza si pe faptul ca in Romania numai 5 - 10% din companii apeleaza la outsourcing in timp ce in alte tari procentul este 70-80. "Pe piata locala ne confruntam cu companii care nu sunt constiente de beneficiile externalizarii unor servicii sau pur si simplu sunt reticenti", a declarat Grbic.

"Actuala criza a avut un efect imediat asupra companiilor din acest sector care deserveau clientii importanti din domenile cele mai afectate de criza, ca de exemplu sectorul financiar, care se folosea de serviciile BPO (Business Process Outsourcing) si in mod special de call center.

Declinul a survenit deoarece acesti clienti detineau la randul lor departamente interne de call center, iar cand au renuntat la aceste servicii au preferat sa renuntat la cele externe. Insa pe termen lung criza va impulsiona industria de outsourcing si sunt posibilitati reale de crestere pe piata interna", a continuat managing director Linea Directa Communications.

Acesta considera ca scaderea poate fi recuperata in urmatoarele cateva luni prin reorientarea catre alte servicii care se afla in crestere, cum ar fi recuperarea de creante.

Linea Directa Communications face parte din Studio Moderna Group, una dintre cele mai mari companii de marketing direct si call center. Activitatile principale sunt administrare baze de date, programe de loializare si de generare potentiali clienti, vanzari telefonice, servicii de Info Line si Help-Desk, campanii de E-mailing si SMS, studii de piata, trimiteri postale, respectiv procesare plati.

Grupul acopera 21 de piete din Europa Centrala si de Est. Linea Directa Communications are in Romania aproximativ 300 de angajati, iar in toamna acestui an va deschide un nou sediu intr-o locatie din centrul sau vestul tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri