E.ON Gaz Distributie a actionat in justitie Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) ca urmare a deciziei acesteia de a reduce tariful de distributie a gazelor naturale incepand cu data de 1 mai, anul acesta.
De asemenea, compania a inregistrat documentatia necesara prin care a actionat in justitie Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, potrivit reprezentantilor companiei, informeaza NewsIn.

E.ON Gaz Distributie considera indreptatita aceasta actiune avand in vedere ca decizia luata de catre ANRE afecteaza grav situatia financiara a companiei, punand in pericol stabilitatea locurilor de munca ale angajatilor si programele de investitii care au ca finalitate directa imbunatatirea securitatii exploatarii sistemului de distributie a gazelor naturale.

"Astfel, pe fondul acestei situatii, ne vedem obligati sa reanalizam bugetul de investitii propus pentru acest an si sa acceleram procesul de optimizare a companiei", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al E.ON Gaz Distributie, Marc-Daniel Buck.

Ca urmare a deciziei de reducere a tarifului de distributie, incepand cu data de 1 mai 2009, E.ON Gaz Distributie inregistraza costuri justificate neacoperite in valoare de 172 milioane lei, iar pe fondul acestei situatii suma creste constant.

"Compania s-a adresat ANRE cu o plangere prealabila prin care dorea sa afle care sunt argumentele economice si legale care au stat la baza deciziei luate. Din pacate, pana la aceasta data, compania noastra nu a primit din partea Autoritatii un raspuns", a precizat directorul general al E.ON Gaz Distributie, Virgil Metea.

In consecinta, E.ON Gaz Distributie considera actiunea ANRE de reducere a tarifului de distributie ca fiind nejustificata si a decis sa se adreseze instantelor judecatoresti competente, cu deplina incredere in rezolvarea corecta a acestui diferend. Totodata, compania isi manifesta toata deschiderea si disponibilitatea de a gasi impreuna cu ANRE o rezolvare amiabila a acestei situatii.

E.ON Gaz Distributie, membra a Grupului E.ON, activeaza in domeniul industriei gazelor, fiind specializata in distributia gazelor naturale, operarea si intretinerea sistemului de distributie. Compania este unul dintre cei mai importanti distribuitori de gaze naturale din Romania. E.ON Gaz Distributie asigura servicii pentru consumatorii de gaze naturale din peste 1.000 de localitati din 20 de judete, acestia fiind deserviti printr-o retea de distributie de aproximativ 18.800 de kilometri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri