Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a oferit grupului Kaufland un imprumut de 150 milioane euro pentru extinderea retelelor de hipermarketuri din Romania si Bulgaria, a anuntat BERD.
Kaufland, detinut de grupul german Schwarz, este unul dintre principalii operatori de hipermarketuri din Germania si detine magazine Lidl si Kaufland in 25 de tari.

Imprumutul BERD va fi folosit pentru finantarea constructiei si gestionarii a 20 magazine in Romania si 13 in Bulgaria, ce vor fi plasate in orasele mai mici, din zone defavorizate, cu o putere mai mica de cumparare, informeaza NewsIn.

Proiectul va aventaja consumatorii din orasele mici din Romania si Bulgaria, oferindu-le o gama mai variata de produse la preturi competitive. De asemenea, acordul va avantaja producatorii locali, prin sustinerea unor legaturi puternice cu furnizorii din cele doua tari.

Infiintata in 1991 la sfarsitul Razboiului Rece, pentru a ajuta fostele tari comuniste sa se adapteze la pietele libere, BERD a anuntat ca va cheltui suma record de 7 miliarde euro in acest an, in investitii in regiunea in care opereaza, pentru a combate cea mai grava criza financiara de la caderea de acum 20 de ani a Zidului Berlinului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri