Gupul israelian Shlomo a lansat ieri un nou serviciu de leasing operational de autoturisme dedicat firmelor, printr-o noua firma New Kopel Romania. Shlomo este deja prezent in Romania prin firme de inginerie, management si consultanta/ proiectare in domeniul constructiilor (Afcon), si firme de investitii imobiliare. Lansarea New Kopel vine in urma achizitionarii dealerului auto United Motors din Bucuresti, contra sumei de 5-6 milioane de euro.
In Romania leasingul operational este slab reglementat, si acum vedem ca piata face aceeasi confuzie cu privire la acest tip de serviciu, pe care a facut-o si piata din Israel cu circa zece ani in urma", afirma Dudy Perry, CEO al New Kopel Romania.

"Clientul unui contract de leasing operational nu are grija masinii - noi asiguram toare serviciile, iar el plateste o taxa lunara", afirma Perry.

El spune ca rata medie de leasing poate ajunge la circa 400 de euro lunar, pentru o masina de 10-12.000 de euro, insa ea depinde de mai multi factori, cum ar fi uzura masinii, kilometrii parcursi etc.

New Kopel ofera si servicii de leasing financiar, insa acest produs (cu circa 9,5% dobanda la euro) se afla intr-o faza incipienta. Firma intentioneaza sa deschida centre in alte trei orase, pe termen scurt.

Reprezentantii grupului au afirmat ca au cumparat deja terenuri si porprietati imobiliare in Romania, si ca vor dezvolta si astfel de afaceri. Ei nu au dorit sa faca, insa, alte comentarii.

In ceea ce priveste Afcon, vicepresedintele Nitzan Vaxman spune ca firma a ajuns deja, la doar un an de activitate, la o cifra de afaceri de 6 milioane de euro. Afcon are in vederem proiecte ingineresti precum constructia unei fabrici de lapte, deschiderea unui incinerator de produse ecologice, un proiect in domeniul ecologic la Iasi, precum si alte proiecte in domeniul petrolier. Gupul israelian Shlomo, care are o cifra de afaceri de 600 de milioane de euro, detine cea mai mare firma de leasing din Israel si are printre asovciati grupul Motorola.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri