OMV Romania, castigatoarea contractului de concesiune de servicii pe Lotul 1 (km 49+000) din Autostrada A2 Bucuresti- Cernavoda, va incepe in cateva zile lucrarile pentru amplasarea statiilor de alimentare cu combustibil, a declarat directorul general adjunct in cadrul CNADNR, Cristian Duica.
Potrivit acestuia, OMV Romania MineralOil a incheiat contractul de concesiune saptamana trecuta dupa ce contestatara acestuia, Agip Romania, a pierdut in instanta, potrivit NewsIn.

"Pentru primul Lot a fost declarata castigatoare OMV Romania, insa a fost procedura cea mai lunga pentru ca a fost contestata in instanta. Procesul s-a incheiat abia saptamana trecuta. Agip, cea care a avut a treia oferta, a utilizat toate caile de atac, dar nu a castigat in instanta. Astfel, zilele acestea vom da ordine de incepere a lucrarilor" a declarat Duica.

Valoare investitieie pentru Lotul 1 este de circa 2,5 milioane euro, iar contractul are o durata de concesiune de 20 de ani.

Referitor la Lotul 2 (km 66 plus 800), unde castigatoarea contractului de concesiune este tot OMV, in prezent doua statii de distributie sunt finalizate fiind in exploatare din iunie 2009.

La Lotul 3(km 88 plus 300) al carui contract de concesiuune de servicii a fost castigat de Rompetrol investitiile sunt in curs de finalizare, statiile urmand sa fie puse in functiune pana in noiembrie.

Duica a mai adaugat ca la Lotul 4 concesionat de asemenea de Rompetrol functioneaza in prezent doua statii mobile de distributie, iar investitia de 2,4 milioane euro va fi finalizata pana in data de 9 septembrie 2009.
In plus, Rompetrol va finaliza o investitie de circa 4 milioane de euro in luna octombrie, pentru lotul 5 (km 139 plus 830).

Directorul adjunct al CNADNR a declarat ca aceste contracte de concesiune de servicii sunt o solutie viabila pentru operarea autostrazilor in conditiile constrangerii bugetare actuale oferind in acelasi timp servicii de calitate utilizatorilor.

De asemenea, aceste contracte aduc fonduri suplimentare necesare intretinerii Autostrazii Soarelui.
Rompetrol va deschide, in august, benzinariile de la km 139 de pe Autostrada Soarelui si urmeaza ca in perioada urmatoare sa obtina si avizele necesare pentru constructia celor de la km 88, au declarat vineri pentru NewsIn reprezentantii Rompetrol.

"Rompetrol Dowsntream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a inceput deja lucrarile de constructie a benzinariilor proprii la km 139, urmand ca in perioada urmatoare sa obtina si avizele necesare pentru cele de la km 88. Termenul de finalizare a benzinariilor de la km 139 este inceputul lunii august " au declarat reprezentantii Rompetrol.

Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), OMV a deschis, la 1 iunie, doua benzinarii fixe pe autostrada Bucuresti-Constanta la km 66+800. Petrom asteapta obtinerea autorizatiilor de constructie si estimeaza ca in luna august sa fie amplasate pe Autostrada Soarelui statiile de carburanti

Conducatorii auto vor avea la dispozitie, pe ambele sensuri de mers ale autostrazii, statii de carburanti cu cate patru pompe de alimentare, una dintre acestea fiind pompa de debit mare. In cadrul statiilor de carburanti sunt asigurate cele cinci tipuri de produse existente in prezent in consum la nivel national – trei tipuri de benzina si doua tipuri de motorina. Pavilioanele comerciale sunt prevazute cu un magazin de vanzare a pieselor si accesoriilor auto precum si cu un spatiu de tip fast – food – cafenea.

OMV si Petrom au amplasat pana la sfarsitul lunii martie patru benzinarii mobile (stanga-dreapta) pe Autostrada Soarelui. Reprezentantii CNADNR estimau la inceputul anului ca pana la sfarsitul lunii august punerea in functiune a statiilor de distributie de carburanti fixe.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a desemnat , in iulie 2008, drept castigator pentru pentru lotul 1, km 49+000, OMV Romania Mineraloel, insa procedura de atribuire a contractului este suspendata, ca urmare a litigiului dintre Agip si CNADNR.

Lotul 2, km 66+800, a fost atribuit la aceeasi data tot OMV Romania, iar in noiembrie 2008 a fost incheiat Contractul de Concesiune lucrari si servicii necesare asigurarii alimentarii cu carburanti a mijloacelor de transport rutier care tranziteaza autostrada A2, in calitate de concesionar. Contractul, in valoare de 2.484.058 euro, are o durata de concesiune de 20 ani.

O alta companie, Rompetrol, a castigat contractul pentru lotul 3, km 88+300. Contractul de concesiune de lucrari si servicii necesare asigurarii alimentarii cu carburanti a mijloacelor de transport rutier care tranziteaza Autostrada Soarelui are o valoare de 4.090.000 euro si o durata de concesiune de 15 ani. Aceasta a amplasat pe Autostrada A2 inca de la sfarsitul lunii octombrie 2008 doua statii mobile (stanga-dreapta), au precizat oficialii CNADNR.

Tot Rompetrol a castigat lotul 5, km 139+830 pentru amplasarea benzinariilor fixe si mobile, avand calitatea de concesionar, pentru un contract in valoare de 4.490.000 euro, cu o durata de concesiune de 15 ani. Rompetrol a pus in functiune in octombrie 2008 inca doua statii mobile (stanga-dreapta).

Lotul 4, km 111+770 a fost atribuit societatii Petrom, contractul avand o valoare de 2,4 milioane de euro si o durata de concesiune de 20 ani. Potrivit datelor din contract, pana la sfarsitul lunii martie compania de drumuri estima punerea in functiune a statiilor mobile, iar in august a celor


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri