Sommering Install, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala de instalatii, cu afaceri anuale de 25 de milioane de euro, l-a recrutat pe britanicul Damian Bettles, 31 de ani, in functia de managing director, pentru a coordona dezvoltarea companiei in afara Romaniei.
Britanicul, absolvent de Master of Business Administration (MBA), a fost recrutat de la WSP Group, unul din cele mai importante grupuri de consultanta in constructii la nivel mondial, cu peste 10.000 de angajati si 250 de birouri internationale.

Damian Bettles isi va incepe activitatea din Romania la inceputul lunii august.

“Bettles joaca un rol foarte important in strategia companiei de extindere in afara Romaniei. Pana in momentul de fata, am inaintat o oferta pentru proiectarea a doua aeroporturi din Bulgaria. Daca vom castiga proiectul, vom incepe sa lucram in Bulgaria pana la sfarsitul anului”, spune Rudolf Sommer (foto), directorul general si proprietarul Sommering Install.

Compania ar putea castiga circa un milion de euro din primul contract in afara granitelor Romaniei.

In afara lui Bettles, Sommer vrea sa promoveze pana la sfarsitul anului inca doi oamenii din companie in functia de managing director, care sa coordoneze activitatile de executie si productie.

“Celor doi oameni le-am trasat obiective clare pe care trebuie sa le indeplineasca pana in septembrie-octombrie. Daca nu vor reusi sa faca acest lucru, voi aduce doi manageri noi”, afirma Sommer.

El adauga ca schimbarile care vor avea loc la nivel de management sunt necesare pentru o mai buna functionare a businessului.

“Am luat decizia de face schimbari la nivelul conducerii, pentru ca oamenii pe care ii avem acum sunt foarte buni tehnicieni, nu buni manageri. Eu am fost singurul manager pana in prezent si de aceea vreau sa deleg puterea si altora. Imi doresc ca impreuna sa facem compania mai profitabila”, subliniaza Sommer.

Sommering Install are in vedere, tot pentru 2009, incheierea unui contract de proiectare si executie in Armenia, la Erevan.

“Avem contacte si in Albania, pentru furnizarea de servicii de proiectare. In august o sa merg in Albania pentru a discuta mai detaliat cu cei de acolo”, spune Sommer.

La sfarsitul lunii aprilie, directorul general al Sommering Install anunta ca renunta la intentia de a intra ca executant in Kazahstan si Dubai, doua din pietele pe care dorea sa patrunda in 2009, dar mentiona ca doreste sa obtina un contract extern pana la finele anului.

Afacerile companiei au stagnat in primul trimestru la patru milioane de euro, valoare similara celei inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza reducerii numarului de proiecte imobiliare noi. Sommer nu a dorit sa precizeze la cat s-au ridicat afacerile companiei in semestrul intai.

In primele luni ale anului, Sommering Install a depus oferte de executie pentru proiectul Swan Office Park, dezvoltat de compania de investitii imobiliare Chayton Capital, cu sediul central la Londra, pentru un hotel din Cluj, cat si pentru Iulius Mall Iasi. Niciuna din cele trei oferte nu a avut succes.

“Cu Iulius Mall Iasi nu am ajuns la un acord pentru ca cei de acolo doreau sa ne plateasca la 240 de zile dupa terminarea lucrarilor”, spune Sommer. Valoarea potentiala a celor trei contracte s-ar fi ridica la circa 20 de milioane de euro.

Compania a semnat totusi un contract de 10 milioane de euro, valabil pana la sfarsitul anului, pentru executia proiectului de birouri Lakeview, din zona Barbu Vacarescu.

De asemenea, Sommering Install se afla in negocieri pentru semnarea unor contracte importante in Bucuresti, Brasov si Constanta.

In aprilie, Sommer anunta ca isi propune pentru anul acesta pastrarea cifrei de afaceri la nivelul lui 2008, de circa 25 de milioane de euro, cand businessul a crescut de aproape doua ori fata de 2007.

Compania a incheiat in martie martie un parteneriat cu reprezentantul european al diviziei Aisin apartinand Toyota, pentru comercializarea de sisteme de incalzire-racire pe baza de gaz (GHP).

Costul unui sistem GHP pentru o locuinta de 300 de metri patrati este de 25.000 – 30.000 de euro. Pana in prezent, compania nu a vandut niciun astfel de sistem.

Sommering Install isi propune sa intre incepand cu anul viitor si pe segmentul imobiliar, prin construirea unui bloc de locuinte in Bucuresti. Investitia se va ridica la 7-8 milioane de euro.

Sommering Install, infiintata in 1995, asigura servicii integrate de proiectare, executie si service/mentenanta in domeniul instalatiilor.

Compania are o fabrica de tubulaturi in Tunari (judetul Ilfov) desfasurata pe o suprafata de circa 2.000 de metri patrati, care a suportat pana in prezent investitii de circa trei milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri