Nestle SA, cel mai mare grup alimentar din lume, a afisat prima scadere a profitului semestrial din ultimii sase ani, dupa reducerea participatiei in compania Alcon Inc. si din cauza diminuarii vanzarilor de apa minerala Perrier.
Profitul net a scazut cu 2,8%, la 5,07 miliarde franci elvetieni (4,7 miliarde dolari), fata de nivelul de 5,12 miliarde franci inregistrat in perioada similara din 2008, relateaza Bloombergm, citeaza NewsIn.

Performanta a depasit estimarile analistilor chestionati de Reuters, care mizau pe un profit net de 4,82 miliarde franci.

Segmentul apei minerale a fost afectat in semestrul luat in calcul, din cauza reducerii cheltuielilor companiilor pentru bauturi si a protestelor grupurilor ecologiste, care sunt de parere ca astfel de operatiuni dauneaza naturii.

Diminuarea participatiei in compania Alcon, ce produce lentilele de contact Opti-Free, a afectat rezultatele grupului.

Veniturile companiei au scazut cu 1,5%, la 52,3 miliarde franci elvetieni, a precizat compania, in timp ce analistii mizau pe un rezultat de 52,6 miliarde franci.

Vanzarile, excluzand achizitiile si oscilatiile valutare, au crescut cu 3,5%, sub nivelul de 3,8% prognozat de analistii chestionati de Bloomberg.

Titlurile Nestle s-au depreciat cu 11% in ultimele 12 luni.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri