Numarul firmelor din domeniul HoReCa radiate la nivelul tarii a crescut de peste 5 ori in primul semestru al acestui an, pana la 68, fata de cele 13 radieri inregistrate in perioada similara a anului trecut, potivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului.
Astfel, in primul semestru al acestui an au fost radiate din Registrul Comertului 43 de baruri, 18 restaurante si sapte hoteluri. Cele mai multe radieri au fost inregistrate in Bucuresti, Oradea, Constanta, Iasi si Ramnicu Valcea, relateaza NewsIn.

De asemenea, in primele sase luni ale acestui an au fost inmatriculate 2.108 firme, cu 26 mai putine decat cele raportate in perioada similara a anului 2008.

"In primele sase luni ale anului 2009 au fost inmatriculate 2.108 firme din domeniul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), domeniu reprezentat de comercianti care au declarat la inmatricularea in Registrul Comertului unul dintre urmatoarele obiecte de activitate, conform CAEN Rev. 2 : 5510-Hoteluri si alte facilitati de cazare similare, 5610-Restaurante, 5630-Baruri si alte activitati de servire a bauturilor", au declarat
reprezentantii Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

Totodata, potrivit ONRC, din cele 2.108 firme inmatriculate in domeniul HoReCa in prima jumatate a anului 2009, cea mai mare pondere o detin barurile, cu un numar de 1.123 de unitati. Pentru segementul de restaurante s-au inmatriculat 869 de unitati, iar in ceea ce priveste hotelurile, numarul unitatilor inregistrate a fost de 116.

Principalele orase in care au fost infiintate cele mai multe firme noi sunt Bucuresti, cu 291 de inregistrari, Constanta, cu 81, Oradea, cu 52 de firme, si Cluj-Napoca, unde s-au inregistrat 51 de unitati.

Potrivit ONRC, numarul de radieri din Registrul Comertului, pentru segmentul "Hoteluri si restaurante", a crescut in primele trei luni ale acestui an cu circa 28% fata de perioada similara a anului 2008, pana la 629, iar cazurile de insolventa au inregistrat o crestere de 23%.

De asemenea, aproximativ 1.440 de comercianti cu obiectul de activitate in domeniul HoReCa s-au inregistrat in registrul comertului in primul trimestru al acestui an, in scadere cu 3,2% fata de perioada similara a anului precedent. In ceea ce priveste numarul total de comercianti care functionau la data de 31 martie 2009, acesta a fost de 47.347, in scadere cu 3,5%, fata de finalul anului 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri