Retailerul suedez de mobila si decoratiuni interioare IKEA estimeaza ca in perioada septembrie 2008 - august 2009 va inregistra vanzari in crestere cu 11,7 - 12%, in lei, comparativ cu anul precedent.
Conform celor declarate de Cornel Oprisan, managerul de retail al IKEA Romania, in lunile iulie si august vanzarile retailerului suedez au fost in usoara crestere fata de lunile precedente. “Iulie si august au fost doua luni bune, in usoara crestere fata de mai si iunie, si la acelasi nivel cu perioada similara a lui 2008”, afirma Oprisan.

Luna septembrie, cand se lanseaza noul catalog IKEA, este una dintre cele mai bune pentru compania suedeza. “Anul trecut vanzarile din septembrie au reprezentat 12% din vanzarile totale”, a mai declarat Oprisan.

IKEA Romania si-a bugetat pentru urmatoarele 12 luni pentru segmentul de marketing si promovare suma de 2,5 milioane euro, la fel ca in anul precedent, din care circa 1,3 milioane euro pentru realizarea catalogului companiei pentru 2010.

"Pentru realizarea catalogului IKEA 2010, care va fi distribuit incepand cu luna septembrie a acestui an, a fost alocata suma de 1,3 milioane euro. Catalogul contine mai putine produse decat in anul precedent, adica aproximativ 3.200 de articole in prezent", a declarat directorul de marketing al IKEA Romania, Mihaela Muresan.

In plus, 20% dintre produsele din magazin vor fi cu 18% mai ieftine decat pretul din catalog.

Reprezentantii companiei suedeze au mai precizat ca din data de 15 septembrie va fi lansat un nou site pentru Romania.

Retailerul de mobilier IKEA activeaza pe piata din Romania din anul 2007 si are in prezent 500 de angajati pentru reprezentanta de la Bucuresti.

Magazinul IKEA din zona comerciala Baneasa a comercializat, in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2008, peste 13 milioane de produse, in timp ce vanzarile totale au fost de 104,7 milioane de euro, iar numarul vizitatorilor a depasit trei milioane.

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia, iar majuscule din denumirea companiei provin de la initialele numelui fondatorului, Ingvar Kamprad, numele fermei unde a crescut, Elmtaryd, si numele satului in care se gasea ferma, Agunnaryd.

Magazinul din Romania este cel de-al 253-lea deschis in a 35-a tara.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri