Producatorul de energie electrica si termica Termoelectrica a acumulat pierderi de 2,22 miliarde lei, din 1998, anul infiintarii, si pana la 30 iunie 2009, din cauza majorarilor si penalitatilor pentru datoriile istorice.
"Valoarea pierderii cumulate, pana la 30 iunie 2009, este de 2,22 miliarde lei. Aceste rezultate sunt cauzate de majorarile si penalitatile pentru datorii istorice la Bugetul Statului ramase in sarcina SC Termoelectrica SA, in urma restructurarii din perioada 2000-2005", spun reprezentantii Termoelectrica, potrivit NewsIn.

Producatorul are in prezent circa 1.700 angajati.

Potrivit unei Hotarari de Guvern publicate in Monitorul Oficial, Ministerul Economiei (ME) va disponibiliza in acest an 2.030 angajati din 13 societati aflate sub autoritatea sau in coordonarea ME. Cele mai multe disponibilizari se vor face la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), unde vor fi concediati 600 de angajati din cei 9.000, la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) - Drobeta Turnu Severin (306) si la Termoelectrica (200). Toti angajati care vor fi afectati de aceste concedieri colective vor beneficia de prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective.

Termoelectrica este producatorul de stat de energie electrica si termica prin arderea combustibililor fosili (carbuni) si hidrocarburi (gaze naturale si pacura). Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.
Compania are patru sucursale (Sucursala Electrocentrale (SE) Borzesti, SE Braila, SE Doicesti si SE Paroseni) si sapte filiale (Termoservurile Braila, Borzesti, Doicesti, Paroseni, Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Galati si Electrocentrale Deva).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri