[Update] Actiunile combinatului de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) pierd circa 15% dupa revenirea la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti.
Titlurile au fost suspendate aproape doua ore si jumatate pentru anuntarea vanzarii de imobile dupa cererea de executare silita emisa de catre Chemgaz Holding Corporation SRL.

Combinatul de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) va scoate la licitatie, luna viitoare, mai multe imobile pe care le detine, intentionand sa obtina cel putin 57,13 milioane lei din vanzarea lor, bani cu care ar urma sa-si acopere datoriile catre creditorul Chemgaz Holding Corporation SRL.

Organizarea licitatiei vine ca urmare a cererii de executare silita imobiliara a Amonil, formulata de catre creditor.

La licitatie, care va avea loc pe 6 octombrie, vor fi scoase la vanzare platforma de productie a ingrasamintelor, doua spatii comerciale, un camin de nefamilisti, apartamente de serviciu, o baza sportiva si o alta platforma dezafectata, care producea Furfurol. Pretul de pornire al licitatiei, pentru bunurile scoase la vanzare, a fost fixat la 57,13 milioane lei, potrivit NewsIn.

La jumatatea lunii iulie, Amonil Slobozia fusese somat pentru a doua oara de catre creditori sa plateasca datorii de 58,73 milioane lei, in cazul neplatii urmand sa inceapa procedura de executare silita.

Compania creditoare, Chemgas Holding Corporation SRL, a preluat anterior, de la Riverside Development Ltd, creantele Amonil, in valoare de peste 58 milioane lei, si amenintase combinatul chimic cu executarea silita inca din luna iunie. La randul sau, recuperatorul de creante Riverside Development preluase datoriile Amonil de la Distrigaz Sud, care la momentul respectiv se ridicau la 54 milioane lei.

Initial, actionarii Amonil stabilisera cedarea unor bunuri catre recuperatorul Riverside Development, in contul datoriilor, si, totodata, intentionau sa le inchirieze pentru o perioada de cinci ani, pentru a impiedica oprirea activitatii societatii, insa Riverside a respins propunerea.

Combinatul de ingrasaminte Amonil Slobozia a obtinut un profit net de 8,6 milioane lei (2 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, de 2,4 ori mai mic decat cel din aceeasi perioada din 2008, de 21,3 milioane lei.

Afacerile companiei au scazut cu 16% in primul semestru din 2009, la 123,8 milioane lei (29,3 milioane euro), dupa ce in intervalul echivalent al anului trecut acestea fusesera de 147,46 milioane lei.

Compania are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionari ai companiei sunt Zalois Ltd, din insulele Belize, cu 32,19% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,22%, clientii nerezidenti ai CitiBank detin 13,54% din actiuni, in timp Eurorom Trade & Invest a raportat recent o participatie de 5,07%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri