Grupul belgian Alinso, activ in dezvoltarea de parcuri logistice, impreuna cu omul de afaceri Petrica Usurelu (foto), proprietarul grupului Piritex, vor investi pana in 190 de milioane de euro in constructia primei faze a parcului industrial Ploiesti West Park, aflat in apropierea orasului Ploiesti.
Investitiile totale in parcul industrial se vor ridica la 750 de milioane de euro, durata de executie a proiectului fiind de 6-7 ani. Belgienii vor suporta 80% din costurile investitiei, iar Usurelu 20%.

Parcul va fi ridicat in mai multe etape si se va intinde pe 220 de hectare, constructia primei debutand in luna iunie. Prima cladire va fi terminata pana la sfarsitul lunii octombrie si va avea o suprafata de 40.000 de metri patrati.

Prima faza a proiectului se va finaliza in 2-3 ani.

“Ne-am propus sa dezvoltam proiectul etata dupa etapa, dar este posibil sa incepem constructia celei de-a doua faze inainte de finalizarea primei etape, daca vom avea oferte pentru spatiile respective”, afirma Ivan Lokere, CEO al grupului belgian.

Alinso a decis sa investeasca in Romania dupa ce, in ultimii ani, a urmarit dezvoltarea statelor cu o economie emergenta din Centrul si Estul Europei.

“Am ales ca investitia sa aiba loc in judetul Prahova, in apropierea orasului Ploiesti, datorita infrastructurii foarte bune care exista in aceasta zona, cu legaturi in toate zonele tarii, cat si in afara granitelor. Am tinut cont si pozitionarea pe care o avem pe traseul viitoarei autostrazi care va lega Bucurestiul de Budapesta”, spune Lokere.

Prima faza a proiectului va cuprinde doar spatii industriale, in vreme ce urmatoarele faze vor cuprinde spatii rezidentiale si de birouri, un hotel, precum si un centru de entertainment.

Reprezentantii grupului belgian se afla in negocieri cu mai multe lanturi internationale pentru constructia hotelului, deocamdata nefiind luata nicio decizie in privinta stelelor unitatii.

Terenul pe care va fi construit parcul industrial este proprietate a Alinso Group si a fost achizitionat de la persoane fizice. "Terenul pe care se construieste parcul industrial a fost folosit pentru agricultura, iar achizitia lui a fost a durat circa un an", a precizat presedintele grupului Piritex.

Potrivit acestuia, toate cadirile construite sunt destinate inchirierii, insa se ia in calcul si vanzarea acestora pe parti.

"Toate constructiile vor fi realizate pentru a fi inchiriate si estimam un pret orientativ al chiriei de 55 de euro pe metrul patrat, depinzand insa de utilitatile fiecareia. Suntem deschisi si la vanzarea unor parti din proiect, dar inca nu avem planuri concrete. In prezent, suntem in negociere cu peste 30 de companii interesate sa inchirieze", a spus Usurelu.

Ploiesti West Park va crea aproximativ 16.000 de locuri de munca, in prima faza a proiectului urmand sa fie angajate circa 3.500- 4.000 de persoane.

Alinso Group administreaza un portofoliu imobiliar care include domeniile logistica, comercial, proprietati industriale si spatii de birouri. Grupul belgian are experienta in reconversia siturilor industriale, proiecte de tip Greenfield, precum si in oferirea de solutii logistice si industriale personalizate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri