Reprezentantii producatorul de adezivi si materiale de constructii Baumix estimeaza ca piata de mortare va reveni la nivelul din 2008, respectiv 350 de milioane de euro, abia peste trei ani.
“Daca in 2009 am beneficiat de vanzari generate de dezvoltarile imobiliare ale caror constructie a inceput in 2008, estimam ca 2010 va fi cel mai dificil an pentru piata autohtona a mortarelor, datorita scaderii cu 10% a noilor proiecte lansate la sfarsitul lui 2009 si in prima jumatate a lui 2010”, afirma Augustin Russu (foto), director general Baumix.

De asemenea, primele semne ale revigorarii pietei vor putea fi vazute in prima jumatate din 2011. Potrivit reprezentantilor companiei, piata va scadea cu 30% in acest an, pana la 245 de milioane de euro.

“Desi potentialul pietei romanesti este unul foarte mare, consideram ca rata de crestere a pietei in anii urmatori nu va mai atinge procente de 30-40% asa cum s-a intamplat anii trecuti”, spune Russu.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 18,5 milioane de lei in primul semetru (4,4 mil. euro), in cresetere cu 10% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Producatorul de materiale de constructii a avut afaceri de 10,8 milioane de euro in 2008 si o pierdere de aproape 300.000 de euro.

Baumix este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii de pe piata locala. Compania detine doua capacitati de productie, in Ploiesti si Gherla, Cluj, cu o capacitate totala de 35.000 tone lunar.

Compania Baumix a fost infiintata in anul 2004 si este detinuta integral de omul de afaceri Augustin Russu, fostul director de vanzari al diviziei de adezivi a grupului german Henkel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri