Peste 300 de sindicalisti din Hidrosind picheteaza sediul ME, ca protest fata de divizarea Hidroelectrica, si cer demisia presedintelui CA al producatorlui de energie electrica, Tudor Serban, si a directorului general al companiei, Mihai David.
Sindicalistii Hidrosind acuza conducerea Consiliului de Administratie (CA) si pe directorul general al Hidroelectrica ca s-au alaturat demersului ministrului economiei, Adriean Videanu, in ceea ce priveste divizarea Hidroelectrica cu "o umilinta neasteptata si surprinzatoare pentru oameni care trebuie sa gandeasca cu propria minte.

Alti 600 de sindicalisti Hidrosind picheteaza, de asemenea, sediile centrale ale PSD si PDL din Capitala, potrivit NewsIn.

Hidrosind considera ca actiunea guvernului incalca politica energetica europeana comuna vizand dezvoltarea sigura, durabila si competitiva a sectorului energetic. "Guvernul formeaza doua companii care vor falimenta in scurt timp cu scopul de a vinde activele Hidroelectrica, adica cea mai importanta resursa nationala neinstrainata pana acum – potentialul hidroenergetic amenajat si raurile tarii", a comunicat Hidrosind.

Sindicatul Hidrosind a acuzat in repetate randuri autoritatile ca doresc "spargerea" Hidroelectrica, pentru a vinde hidrocentralele aflate in portofoliul companiei la un pret mic.

Potrivit ministrului economiei, Adriean Videanu, cele doua companii rezultate din reorganizarea sectorului energetic vor deveni functionale pana la sfarsitul acestui an. Cele doua societati vor fi listate la bursa, cu un procent ce va fi stabilit ulterior. ME va fi actionarul majoritar al acestor doua companii.

In componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea si SH Slatina, a declarat ministrul Adriean Videanu.

Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva si Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, Sibiu), Compania Nationala a Huilei (CNH), Romgaz (prin termocentrala de la Iernut) si cealalta parte a Electrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei. Compania are peste 5.000 angajati.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri