La patru zile de la deschiderea Salonului International de Automobile de la Bucuresti, romanii se inghesuie sa cumpere masini de lux. Standurile Maserati si Porsche sint principalele tinte.
Salonul Auto de la Bucuresti se afla la mai putin de jumatate de la deschiderea oficiala, iar intentiile de achizitionare a unor autovehicule de lux incep sa se materializeze.

Numai la standul Maserati, sase clienti si-au exprimat deja intentia de a cumpara unul dintre modelele produse de marca italiana. Potrivit lui Adrian Petcu, brandmanager-ul de la Maserati, un model Spyder si unul Coup sint pe cale sa-si gaseasca cumparatorii, intentiile de comanda aflindu-se in stadiul de analiza. Alti patru romani au optat pentru un alt model Maserati: Quattroporte. Limuzina de 95.000 de euro este propusa de constructorul italian ca alternativa la Mercedes S-Klasse, BMW Seria 7 sau Audi A8. Quattroporte isi reflecta look-ul sportiv si in performantele motorului. Masina de aproape doua tone este propulsata de un motor cu opt cilindri in V, o capacitate cilindrica de 4.244 de centimetri cubi. Motorul de 400 de cai-putere dezvolta un cuplu maxim de 450 newtonmetri. La o astfel de motorizare, aceasta limuzina sportiva accelereaza in 5,2 secunde la 100 de kilometri pe ora, in timp ce viteza de top este de 275 de kilometri pe ora.

Modelele Spyder si Coup sint echipate cu acelasi motor ca si Quattroporte, dar au cu 10 cai-putere mai putin. Spyder, denumirea aleasa de italieni pentru varianta cabrio, atinge 283 de kilometri pe ora ca viteza maxima si beneficiaza de o acceleratie de 5 secunde, performante apropiate de cele ale variantei Coup.

Se cauta editiile limitate

Reprezentantii biroului de presa al importatorului Porsche Romania ne-au declarat ca au primit deja comenzi concrete pentru modelul Audi A8, echipat cu un motor pe motorina de 4,2 litri. Propulsorul diesel al celor de la Audi genereaza 326 de cai-putere, devenind astfel cel mai puternic motor diesel cu care este echipat un autoturism. Noul motor diesel a depasit astfel puterea generata de V 10-le de pe Volkswagen Touareg, care produce 313 de cai-putere.

Si pentru ca off-roaderul celor de la Volkswagen nu putea sa treaca neobservat, importatorul marcii a adus in Romania varianta de top disponibila pe Touareg: W 12 Sport. Cind vine vorba de un propulsor in 12 cilindri de 420 de cai-putere, performantele masinii nu mai au nevoie de descriere. Nu pentru ca nu ar fi importante, ci mai degraba pentru ca acest virf de gama propus de constructorul german pentru clasa de vehicule 4x4 este produs intr-o editie limitata. Doar 450 de modele vor fi disponibile pentru vinzare. Si pentru ca e vorba de o editie speciala, clientii romani s-au grabit sa comande patru astfel de exemplare, chiar inainte de deschiderea SIAB.

Apetit pentru 4x4

In cadrul Salonului Auto de la Bucuresti, standul Audi a atras privirile prin noutatea numita Q7. Acest Sport Utility Vehicle este primul off-roader veritabil produs de compania din Ingolstadt, dupa ce a facut spagatul intre limuzina si un 4x4 facut cu modelul Allroad.

Pentru inceput, noul model va dispune de doua motoare, unul pe ben-zina si unul pe motorina. Pentru benzina, va fi disponibil motorul de 4,2 litri, V8, de 350 de cai-putere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri