Operatorul de servicii medicale private Gral Medical, controlat de sotii Georgeta si Robert Serban, a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 32,3 milioane de lei (7,65 milioane de euro), in crestere cu 28,5% fata de perioada similara a lui 2008. Pentru intreg anul, compania si-a bugetat venituri de 15 milioane de euro.
“In 2009 avem o crestere a cifrei de afaceri de aproape 40% fata de 2008 (circa 10 milioane de euro - n. red.) insa avem increderea ca vom egala cresterea de anul trecut de 52% pana la sfarsitul acestui an. Semnele unei bune afaceri o reprezinta generarea de profit. In 2008 am reusit sa doboram recorduri de rentabilitate intr-o perioada in care strategia noastra era orientata catre dezvoltare. In prezent avem 17 centre in toata tara avand in vedere ca la sfarsitul lui 2007 detineam numai 10 centre", a declarat Georgeta Serban (foto), director general al Gral Medical.

Cresterea de aproape 40% a fost sustinuta de cresterea pe segmentul retail prin majorarea veniturilor realizate de noile centre deschise, inregistrand pe acest segment cresteri de peste 97% a vanzarilor, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie. Cele mai performate unitati au fost Clinica de Diagnostic Gral, care si-a dublat veniturile comparativ cu aceeasi perioada a lui 2008, dar si Clinica Colentina, centru care si-a majorat incasarile cu 35%.

In ceea ce priveste structura de clienti, segmentul abonamentelor corporate (platite de companii pentru angajatii lor - n. red.) a raportat o crestere de peste 80%. "Aceste cresteri spectaculoase se datoreaza efortului investitional demarat de companie in 2008 pe de o parte, iar pe de alta parte campaniilor orientate catre segmentul ” fee-for-service" (plata per serviciu - n. red.), explica reprezentantii companiei.

Pentru 2010, Gral Medical si-a propus diversificarea produselor si noi canale de promovare. "Testul de foc pentru jucatorii mari il va reprezenta anul 2010, de aceea probabil ca strategia poate sa faca diferenta in piata, si ulterior solutia pentru cresteri indraznete a cifrei de afaceri", a mai spus Georgeta Serban.

Gral Medical este o companie cu capital integral romanesc, care opereaza in prezent o retea de 17 centre medicale, dintre care zece laboratoare, patru clinici, un centru de imagistica medicala si doua centre de radiologie dentara, toate acestea fiind localizate in Bucuresti si judetele Prahova, Dolj, Sibiu si Arges. Compania are in derulare si un proiect de deschidere a primul sau spital privat, amplasat in apropierea Clinicii de Diagnostic din Capitala. Furnizorul de servicii medicale private are un personal format din 420 de medici si asistente.

Piata locala a serviciilor medicale private ar putea ajunge la sfarsitul acestui an la o valoare de peste 430 milioane euro, cu aproximativ 35% mai mult comparativ cu 2008, potrivit estimarilor principalilor operatori. Pe piata serviciilor medicale private principalii jucatori sunt MedLife, Medicover, Euromedic, Centrul Medical Unirea, Medcenter, Polisano, Sanador, Centrul Medical Romar, Medsana si Hiperdia. MedLife, liderul pietei, opereaza cel mai mare spital privat din Romania - Life Memorial, o investitie totala de 17 milioane de euro.

Cititi si care au fost rezultatele Gral Medical la jumatate de an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri