Noi investitii īn capacitatea de productie

Din acest buget, suma de 8,7 milioane de dolari a fost alocata pentru achizitionarea unei noi linii de producere a bauturilor carbonatate din gama Pepsi si pentru extinderea capacitatii de productie a bauturilor necarbonatate din gama Prigat fara conservanti, prin tehnologia Hot Fill.

Bauturile necarbonatate sunt produse atat la fabrica QAB din Bucuresti, cat si la fabrica din Covasna. Astfel, la fabrica din Covasna se vor īmbutelia, pe langa apa minerala, si bauturile carbonatate din gama Pepsi, precum si bauturile necarbonatate din gama Prigat fara conservanti. .

Datorita acestor noi investitii, capacitatea de productie a bauturilor carbonatate din gama Pepsi se va dubla, iar cea a bauturilor necarbonatate din gama Prigat fara conservanti va creste cu 47%.

Citeste si:

„Eforturile companiei noastre de a majora īn 2005 investitiile īn noi linii de productie raspund tendintelor de crestere a pietei bauturilor racoritoare din Romania. Cererea manifestata de catre consumatori pentru marcile din portofoliul nostru ne obliga sa le satisfacem toate asteptarile”, declara Florin Radulescu, Director General al companiei QAB.

Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB) este unul dintre cei mai mari investitori americani din Romania, īmbuteliatorul autorizat si distribuitorul Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea si Roua Muntilor pentru Romania si Republica Moldova.

QAB a intrat pe piata bauturilor racoritoare din Romania īn 1991, prin īmbutelierea si distributia produselor din portofoliul PepsiCo. Īn 1992, compania a inaugurat prima linie de īmbuteliere PET din tara, pentru sticla de Pepsi de 1,5 l, iar īn anul 1993, QAB a lansat prima bautura necarbonatata produsa īn Romania: Prigat.