Cel mai mare producator de energie electrica din tara, Hidroelectrica, va pune joi in functiune hidrocentrala de la Ipotesti, echipata cu patru grupuri hidroenergetice si cu o putere instalata de 57 MW, a carei retehnologizare a costat aproximativ 65 milioane de euro.
"Aceasta este prima centrala hidroelectrica integral retehnologizata si modernizata din lantul de cinci hidrocentrale de pe Oltul Inferior. Procesul de retehnologizare si modernizare a hidrocentralelor de pe Oltul Inferior (Ipotesti, Draganesti, Frunzaru, Rusanesti si Izbiceni) a inceput in 2005 si se va incheia in 2012. Valoarea intregului contract de retehnologizare este de circa 350 milioane de euro. Retehnologizarea centralei hidroelectrice Ipotesti a costat aproximativ 65 milioane euro", se arata intr-un comunicat citat de NewsIn.

Lucrarile au fost incredintate unui consortiu format din companiile Voith-Siemens si VaTech Andritz.
Fiecare grup al hidrocentralei are o putere de 14,25 MW.

"Amenajarea hidroenergetica de pe Oltul Inferior este compusa din cinci hidrocentrale care vor functiona cu echipamente bulb-reversibile. Aceste echipamente permit folosirea apei din acumulare pentru producerea de energie, apoi, cand nevoile de reglaj ale Sistemului Energetic National o cer, apa va fi pompata, prin aceleasi turbine, inapoi in acumulare. Acest sistem in cascada este unic in Europa. Amenajarea hidroenergetica este importanta si din perspectiva asigurarii rezervei de apa pentru irigatii in zona", spun reprezentantii companiei.

Hidroelectrica este cel mai mare si cel mai ieftin producator de energie electrica din Romania. Compania a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste ca sursa regenerabila de energie apa. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, si are peste 5.000 angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri