Producatorul de ingrasaminte Azomures (AZO) va contesta in instanta amenda primita de la Garda de Mediu Mures, pentru depasirea valorilor maxime la emisiile cu amoniac, compania sustinand ca autoritatile nu au tinut cont de conditiile meteo la realizarea masuratorilor.


"Depasirile la proba de 30 de minute, constatate de catre Agentia pentru Protectia Mediului Mures (AMP Mures) in intervalul 19-22 noiembrie 2009 au fost inregistrate in conditii de ceata densa, fenomen meteorologic care a impiedicat dispersia poluantilor atmosferici, fapt recunoscut de altfel si de autoritatile de mediu", se arata in comunicatul transmis Azomures, scrie Newsin.

"Avand in vedere faptul ca intre masuratorile efectuate de societatea noastra si cele ale AMP Mures exista diferente semnificative, societatea noastra va contesta in instanta amenda aplicata", precizeaza compania.

Conducerea Garzii de Mediu Mures a anuntat ca a dispus amendarea combinatului Azomures cu 80.000 lei, dupa ce a fost sesizata de Agentia pentru Protectia Mediului ca, timp de trei zile consecutiv, la Targu Mures au fost inregistrate depasiri ale valorilor maxime la emisiile de amoniac.

"Societatea Azomures nu a respectat prevederile autorizatiei integrate de mediu privind limitele admise la emisiile de amoniac, fapt pentru care s-a aplicat o amenda contraventionala in cuantum de 80.000 lei. Conducerea agentului economic a semnat procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei avand unele obiectiuni, si anume: nu recunosc ca reale rezultatele monitorizarii efectuate de APM Mures si implicit poluarea produsa in municipiul Tg. Mures", declarase comisarul de mediu, Dana Burdeti.

Comisarii GNM CJ Mures au efectuat un control la Azomures pentru verificarea cauzelor care au dus la aceste depasiri ale concentratiilor maxime admise prin autorizatia integrata de mediu.

"S-a constatat ca Azomures a functionat la o capacitate de productie sub capacitatea maxima autorizata. In aceasta perioada, pe platforma Azomures nu au avut loc incidente tehnice, avarii ori alte evenimente care puteau genera emisii de amoniac suplimentare fata de conditiile normale de functionare a instalatiilor", a spus Dana Burdeti.

In acest an, Garda de Mediu Mures a amendat Azomures pentru poluari repetate cu amoniac de doua ori, o data cu 50.000 lei si alta data cu 20.000 lei. Ambele amenzi sunt contestate in instanta, chiar daca prima amenda a fost platita jumatate din minim.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri