FM Logistic Romania, subsidiara locala a grupului francez FM Logistic, adauga anul viitor in potofoliul de clienti furnizorul de medicamente Sanofi Aventis-Zentiva.
Sanofi Aventis a inchiriat 2.500 de metri patrati incepand cu cel de-al doilea trimestru din 2010.

Pe lista clientilor FM Logistic se afla companii din domeniul FMCG (bunuri de larg consum) sau retail, precum P&G (26.000 mp la Timisoara), Nestlé (13.000 mp la Timisoara), Cora (9.000 mp la Bucuresti), L’Oreal (5.300 mp la Bucuresti) si Henkel Technologies (1.500 mp la Bucuresti). In 2009, compania a incheiat un parteneriat cu Yves Rocher pentru 800 mp.

In Romania, FM Logistic are inchiriati 39.000 mp la Timisoara si 17.000 mp la Bucuresti.

FM Logistic Romania estimeaza anul acesta afaceri de 18 milioane euro, nivel similar celui din 2008, si de 20 milioane euro in 2010.

Circa 55% din cifra de afaceri a societatii provine din activitati de depozitare, manipulare si pregatire a marfii, 40% din servicii de transport, in timp ce restul de 5% constituie activitati de ambalare secundara (co-packing).

Compania detine pe segmentul pe care activeaza o cota de 20% din piata. FM Logistic Romania ocupa unul din primele 10 locuri in piata de logistica din Romania.

Potrivit lui Sylvain Cotin, directorul general FM Logistic pentru Romania si Ungaria, criza a fost simtita si in logistica prin reducerea preturilor. "Anul acesta, primul impact al crizei a fost reducerea preturilor si cautarea de solutii pentru ajustarea costurilor la situatia pietei. Cel de-al doilea impact este asteptat in 2010 prin reducerea volumului de depozitare din cauza ajustarii productiei la noile conditii de piata", a precizat Cotin.

Filiala din Romania a fost infiintata in anul 2003, avand asociat unic FM Logistic. Grupul este prezent in 15 tari din Europa de Vest, Europa Centrala (care include si Romania), Europa de Est (Rusia, Ucraina), precum si in China. FM Logistic asigura clientilor servicii de depozitare sau ambalare, transport (international si distributie), dar si de co-manufacturing (ambalare primara, kitting) si co-packing (ambalare secundara - multipack, promotionale, mostre).

Compania are un depozit propriu la Timisoara, cu o suprafata de 12.000 mp, care poate fi extins la 86.000 mp. In 2010, va fi disponibil un nou depozit in localitatea Petresti, judetul Arges, care va avea o suprafata de 110.000 metri patrati.

FM Logistic are un parc de 45 de trailere, operate de subcontractori, iar in 2011, compania estimeaza un parc de 80 de semiremorci. Numarul total de subcontractori in domeniul transportului rutier este de aproape 120.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri