Enterprise Investors, unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din Europa Centrala si de Est, care a anuntat in noiembrie preluarea lantului de supermarketuri Profi, se asteapta ca la inceputul lui 2010 sa primeasca avizul Consiliul Concurentei pentru definitivarea tranzactiei.
“Speram ca in luna ianuarie sa primim aproabarea Consiliului Concurentei pentru preluarea Profi. In momentul in care vom obtine aprobarea, vom plati si banii”, a declarat pentru Wall-Street Cristian Nacu (foto) , partener la fondul polonez Enterprise Investors.

Polonezii au platit 66 de milioane de euro pentru a obtine controlul Profi Rom (firma care opereaza magazinele Profi), Albinuta Shops si DT Logistic, vanzatorul fiind Duna Waiting Participation.

Reprezentantul fondului de investitii anuntau in noiembrie ca Gunter Grieb, fostul COO (director de operatiuni) al retailerului de bricolaj Obi va prelua functia de CEO al supermarketurilor Profi.

“Gunter Grieb va fi numit CEO dupa ce vom avea aprobarea Consiliului Concurentei. In acel momentul vom lua in calcul completarea echipei de management, fie prin aducerea unor oameni din afara, fie prin numirea unor persoane din interior”, spune Nacu.

Fost CEO al retelei Kaufland Romania, Grieb este unul din cei mai apreciati executivi din retailul local, avand o experienta de aproape sase ani pe piata romaneasca de profil.

Postul ocupat de Grieb in cadrul Obi este in continuare vacant.

“Nu a fost adus deocamdata niciun inlocuitor pentru Gunter Grieb”, s-au rezumat sa precizeze reprezentantii Obi Romania.

Tranzactia dintre Enterprise Investors si Duna Waiting este una din cele mai importante deal-uluri care au avut loc pe piata locala in 2009.

In ciuda crizei, retailerii au gasit totusi in primul semestru din 2009, peste 100 de milioane de euro pentru extinderea retelelor, cel mai dinamic segment fiind cel al supermarketurilor si al magazinelor de tip discount.

Singura tranzactie importanta din retailul romanesc in 2009, in afara achizitie Profi, a fost preluarea magazinelor Prodas de catre Mega Image.

Nacu, Enterprise Investors: Chiar si in criza, private equity-ul ramane o sursa de finantare


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri