Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Cluj a aplicat sigilii pe birourile din Cluj-Napoca ale conducatorilor unitatii E.On Gaz Romania Cluj, dupa ce firma nu a modificat clauzele contractului de furnizare a gazelor naturale, considerate abuzive de inspectori.
Comisarul sej al CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat ca a avut loc o discutie cu reprezentantii E.On Gaz Romania, insa acestia nu au fost de acord cu incheierea unor acte aditionale care sa asigure si protectia consumatorului, motiv pentru care s-a trecut la sigiliarea a doua din cele trei birouri ale firmei, pe o perioada de 7 zile, informeaza NewsIn.

“Discutiile au durat patru ore jumate si nu am ajuns la un consens in ceea ce priveste modificarea clauzelor contractuale ale acestui contract cadru pus la dispozitia consumatorului de E.On Gaz Romania. Am luat decizia de a emite un act prin care am sigilat birourile conducatorilor acestei unitati, birourile doar, nu si activitatea acestui operator economic, respectiv casierie si punct de preluare contracte. Sigiul a fost aplicat pe o perioada de 7 zile si scopul este de a se intocmi un act aditional la acest contract cadru care sa prevada si clauze de protectie a consumatorului”, a afirmat Radu in cadrul unui briefing de presa.

Printre clauzele care ar trebui introduse, Mircea Radu a amintit faptul ca in contractul actual obliga consumatorul se semneze ca a luat act de conditiile standard, care insa nu apar niciunde in contract, deci pot fi supuse unor modificari pe care consumatorul nu are de unde sa le cunoasca.

“Ne putem trezi cu situatii ca un consumator nu primeste factura acasa si sa i se ridice bunurile pentru ca asa este prevazut in conditiile standard noi. Un contract prevede de obicei intelegerea dinter doua parti, insa in acest contract nu exista niciun loc, un text, care sa dea posibilitatea consumatorului sa isi spuna punctul de vedere. Nu avem dovada comunicarii acelei autocitiri, nu exista clauze de raspundere contractuala. Sunt foarte multe astfel de clauze care ar trebui sa fie introduse. Asteptam o reactie din partea E.On Gaz Romania si sa speram ca si ANRE (n.red. – Agentia Nationala de Reglementare Energetica) va lua act de acest demers facut de Cluj si sa accepte modificarea pentru ca si consumatorul are niste drepturi”, a spus Radu, adaugand ca pentru aceste deficiente in contract firma distribuitoare de gaze naturale a fost amendata deja cu 30.000 de lei, demers care poate fi reluat.

Mircea Radu sustine ca din cei 145.000 de consumatori clujeni ai E.On Gaz Romania 60% au incheiat contractele noi. Daca E.On Gaz va da curs solicitarii CJPC Cluj acestia vor primi un act aditional care le va proteja drepturile. Mentionam ca Radu a recunoscut ca actulul contract emis de E.On Gaz Romania respecta prevederile ANRE, insa nu si pe cele referitoare la protectia consumatorului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri