Firmelele romanesti care au participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Outsource World 2005 - unul dintre cele mai mari evenimente din lume in domeniul externalizarii si exportului serviciilor IT&C - au semnat angajamente de circa 4,5 miliarde lei vechi.


Evenimentul s-a desfasurat la New York si, potrivit bilantului realizat la intoarcerea in tara de catre Departamentul de Comert Exterior impreuna cu reprezentantii firmelor respective, un numar de 250 de parteneri straini prezenti la targ si-au rezervat timp pentru a se intalni si a discuta amanuntit cu reprezentantii romani. La expozitie au participat un numar de 25 de firme romanesti, ce au prezentat produse si servicii din domeniu: call centers, servicii internet, servicii BPO, produse soft-ware pentru proiecare asistata, telecomuncatii etc.
In plus, in aceste zile Romania participa cu stand national la SYSTEMS 2005, cel mai important targ de toamna din Europa in domeniul tehnologiei informatiilor si comunicatiilor, ce se desfasoara la Munchen. Standul romanesc, coordonat de MEC si CRPC, este construit si amenajat, pe o suprafata de 192 mp, de Romexpo SA, intr-o noua locatie, alaturi de IBM-SUA, Austria, Anglia, Germania. Presa locala a mediatizat chiar in ziua deschiderii prezenta romaneasca sub logo-ul manifestarii, precum si al campaniei de branding al domeniului TIC: "Romania, "port" IT la Marea Neagra".


Romania a optat strategic in recentul document al Strategiei Nationale de Export, aflat in dezbatere publica, pentru exportul de produse si servicii cu valoare adaugata mare (TIC) - off-shore outsourcing. In acest sens, MEC/DCE si CRPC au declansat practic o ofensiva in acest sfarsit de an de promovare a acestui sector. In spiritul strategiei de export si al intiativelor din planul de masuri, ofensiva va continua si in anii urmatori, prin participarea si la alte manifestari internationale de prestigiu, pentru a contribui la crearea unui brand international in domeniu. Astfel ca, in anul 2005, firmele romanesti au participat la patru targuri specializate pe IT&C, pentru care s-a alocat suma de 17 miliarde de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri