Euro Mini Storage Romania, companie fondata de catre un grup de investitori canadieni care ofera servicii de depozitare, a deschis un depozit in zona Theodor Pallady din Bucuresti, care a costat 8 mil. euro, iar in urmatorii 3 ani compania va mai investi 20-25 milioane euro in 4 depozite.
„In urmatorii trei ani, planuim sa deschidem centre similare in partea de nord a Bucurestiului. Investitia pentru un depozit ar putea varia intre 5 si 7 milioane euro. In total, cele 4 noi spatii de depozitare vor costa intre 20 si 25 milioane euro”, a declarat Danu Temelie, managing partener Euro Mini Storage, cel care se ocupa de operatiunile din Romania si Ungaria.

Compania estimeaza ca pana la sfarsitul anului depozitul din Th. Pallady va fi ocupat in proportie de 40-60%.

In Bucuresti, constructia a inceput in august 2008, iar cladirea a primit autorizatia de folosinta in noiembrie 2009. Cladirea a fost construita special pentru a gazdui un astfel de serviciu de depozitare. Serviciul Euro Mini Storage a fost construit cu ajutorul Shurgard, firma de consultanta numarul 1 in Europa in dezvoltarea de spatii de depozitare cu autoservire, care a avut un rol bine definit atat in design, cat si in procesul de constructie. Shurgard a dezvoltat in Europa peste 180 astfel de cladiri specializate.

Minidepozitul cu autoservire este conceput dupa o reteta deja existenta in Europa de Vest. Euro Mini Storage are doua locatii, in Bucuresti si in Budapesta. Activitatea Euro Mini Storage a inceput in toamna anului 2009 in ambele locatii.

"Investitia a fost realizata de catre investitori privati de origine canadiana cu experienta de peste 10 ani in business in Europa de Est. Designul Euro Mini Storage a fost realizat de una dintre cele mai mari companii din America de Nord specializate in furnizarea de spatii de depozitare. Am preluat un model de succes si am decis sa ne extindem pe piata est-europeana, unde nu exista inca astfel de servicii. In urmatoarele 36 de luni, intentionam sa extindem operatiunile in ambele orase in care am inceput deja activitatea", a spus Temelie.

Locatia din Bucuresti ofera clientilor peste 1.000 de unitati de depozitare (cu dimensiuni cuprinse intre 1m2 si 27 m2), accesibile pe baza cartelelor magnetice. Fiecare unitate de depozitare dispune de un sistem de alarma propriu si un sistem de inchidere la care are acces doar chiriasul.

Preturile de inchiriere sunt calculate pe unitate de depozitare/ luna (si nu pe metru patrat sau metru cub) si sunt negociabile, alaturi de alte servicii adiacente puse la dispozitie de locatie, in functie de nevoile clientului. Exista doua tipuri de unitati: cele cu acces din exteriorul cladirii, care nu beneficiaza de sistem de incalzire si ventilatie si cele cu acces din interior, care au acces la sistemul de incalzire si ventilatie.

Intregul depozit are o suprafata de aproximativ 7.500 m2 si este dispus pe trei niveluri P+2 (fiecare dintre aceste niveluri avand 2500 m2). Cladiriea are o inaltime de 2.7 m pe fiecare nivel si dispune de o capacitate aproximativa de 13.500 m3 la o suprafata de aproximativ 5.000 de m2 (suprafata utila).

In cladirea Euro Mini Storage se pot depozita bicicleta, motorul, cauciucurile de vara/iarna si orice alte lucruri.

In plus fata de spatiul de depozitare, Euro Mini Storage pune la dispozitia chiriasilor ustensile precum cutii de carton, banda adeziva, lacate, cuttere, rafturi, cuiere, etc.

De asemenea, exista si posibilitatea apelarii la unul dintre autovehiculele firmei pentru a transporta obiectele de la domiciliul clientului la depozit.

Perioada minima de inchiriere este de 30 de zile. Accesul standard la unitatile de depozitare de poate face pe baza cardului magnetic de acces intre orele 7-23, 7 zile pe saptamana. Accesul 24h/24h catre o unitate de depozitare este posibil pe baza unei instiintari in prealabil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri