Consiliul Concurentei a declansat din proprie initiativa o investigatie pentru cunoasterea pietei energiei electrice.
“Avand in vedere importanta deosebita a pietei energiei electrice pentru consumatorii romani si pentru economia nationala, demersul nostru are ca obiective principale analizarea aprofundata a modului in care functioneaza mecanismele concurentiale in acest sector, identificarea si corectarea eventualelor disfunctionalitati de natura anticoncurentiala, precum si stimularea transparentei pe aceasta piata prin informarea opiniei publice in legatura cu concluziile raportului de investigatie”, a declarat Bogdan Chiritoiu (foto), presedintele Consiliului Concurentei.

In calitate de autoritate administrativa autonoma, Consiliul Concurentei nu are doar un rol corectiv, ci si unul preventiv, prin monitorizarea pietelor, respectiv supravegherea comportamentului actorilor pe aceste piete si a metodelor folosite de acestia, avand ca scop final protectia intereselor consumatorilor.

Investigatiile utile pentru cunoasterea pietei reprezinta radiografii complexe ale sectoarelor analizate. Aceste instrumente sunt esentiale in activitatea oricarei autoritati de concurenta, scopul acestor studii sectoriale fiind obtinerea de informatii privind modul de functionare a unei anumite piete precum si identificarea masurilor potrivite pentru a rezolva problemele de concurenta din domeniul analizat.

Consiliul Concurentei invita toti actorii implicati pe aceasta piata la o comunicare activa si deschisa in ceea ce priveste problemele de natura concurentiala cu care acestia se confrunta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri