Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, doreste ca privatizarea celui mai mare producator de gaze naturale din Romania, compania Romgaz, sa fie diferita "in toate sensurile" de procesul similar prin care a trecut societatea Petrom, preluata de grupul austriac OMV.

Recent, ministrul economiei a catalogat contractul de privatizare a Petrom ca fiind unul nu tocmai fericit pentru romani, care au si resimtit unele surprize oferite de investitorul austriac prin scumpirea preturilor carburantilor. "Cu certitudine, privatizarea Romgaz nu va arata ca si privatizarea Petrom, in toate sensurile. De exemplu, blocarea nivelului redeventelor pe o perioada mai mare de timp nu mi se pare normala, nu mi se pare corecta si nu o avem in vedere", a declarat, ieri, Seres. Totodata, ministrul de resort a mentionat faptul ca nu doreste pentru Romgaz o privatizare prin care romanii sa depinda dupa aceea de decizia unui investitor strategic in ceea ce priveste politica comerciala pentru gazele naturale. Una dintre solutiile propuse de Seres este vanzarea pachetului majoritar pe piata de capital. Potrivit ministrului, consultantul statului in aceasta tranzactie va fi selectat saptamana viitoare, iar privatizarea s-ar putea finaliza pana la sfarsitul anului viitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri