Compania Nuclearelectrica, al doilea producator de energie electrica din Romania, va plati intre 28,9 milioane lei si 48,9 milioane lei, fara TVA, pentru a achizitiona servicii de transport rutier public pentru angajatii de la Centrala Nuclear-Electrica de la Cernavoda, pe o perioada de patru ani.
Aceste servicii vor fi finantate din fondurile Nuclearelectrica si sunt destinate angajatilor Sucursalei CNE Cernavoda care locuiesc in Constanta, Medgidia si Fetesti, potrivit unui anunt de participare al companiei de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Nuclearelectrica va incheia un acord-cadru in acest sens, in urma unor negocieri ce vor avea loc pe 23 februarie. Companiile interesate trebuie sa depuna o garantie de buna executie de 5% din valoarea contractului subsecvent, iar cifra medie anuala de afaceri in domeniul de activitate aferent obiectului contractului trebuie sa fie de cel putin 18 milioane lei, pentru ultimii trei ani.

Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18% din necesarul de energie electrica, dupa Hidroelectrica.

Nuclearelectrica detine cele doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti.

Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 700 MW. Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2016, cu o putere instalata asemanatoare, potrivit NewsIn.

Unitatea 1 de la Cernavoda a intrat in exploatare comerciala in decembrie 1996, iar Unitatea 2 in septembrie 2007.

Cele doua reactoare folosesc tehnologie de tip CANDU (CANadian-Deuterium-Uranium). Reactorul nuclear este o instalatie cu ajutorul careia se controleaza reactia nucleara de fisiune in lant, in scopul utilizarii energiei termice rezultate. Componentele unui reactor sunt: combustibil nuclear (fascicule de uraniu), moderatorul si agentul de racire (care este apa grea, in ambele cazuri, dar cu parametrii diferiti, la temperaturi si presiuni diferite).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri