Compania Transgex, care exploateaza in prezent aproximativ jumatate din cantitatile de apa geotermala concesionate in Romania, estimeaza ca profitul sau a crescut cu 80% in 2009, la 900.000 lei, pe o cifra de afaceri in usoara scadere, cu circa 5%.
In anul 2008, Transgex a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 13,3 milioane lei si un profit de aproape 505.000 lei.

"Pentru anul 2009, in ciuda unei usoare scaderi a cifrei de afaceri, estimam o crestere a profitului cu aproximativ 80%. Aceasta crestere are la baza programul de reducere a costurilor, sinergiile de grup, precum si cresterea cantitatii de tomate (de la 350 tone la circa 680 tone) produse prin suplimentarea cu inca a unui hectar de sere", au declarat reprezentantii companiei, potrivit NewsIn.

De asemenea, in ceea ce priveste afacerile companiei privind exploatarea apei geotermale, reprezentantii companiei spun ca Transgex doreste sa se extinda si in Beius, Oradea, Secuieni, Livada, iar in prezent participa in acest sens la licitatii.

Transgex are activitati in partea de vest a tarii, intrucat actionarii companiei sustin ca in alta parte nu renteaza.

Actiunile Transgex sunt listate pe piata Rasdaq, actionarul majoritar al companiei fiind Dafora Turism din Medias, cu 89,99% din actiuni. Dafora Turism este controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean.

Transgex este una din cele mai mari companii din Romania care se ocupa cu exploatarea apelor geotermale din tara. Transgex a fost fondata in 1959 in orasul Stei, judetul Bihor, si are o experienta de 45 de ani in domeniul cercetarii geologice complexe, din care 35 ani in domeniul cercetarii si exploatarii apelor geotermale din partea de vest a Romaniei.

Compania din Oradea are ca obiect principal de activitate lucrari de prospectiune, explorare si exploatare pentru zacamintele de ape geotermale puse in evidenta prin foraje de mare adancime executate in Campia de vest a Romaniei. Compania deruleaza si afaceri cu sere incalzite in sistem bio-ecologic cu apa geotermala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri