Unul dintre membrii Consiliului de Administratie al SIF Muntenia, Adrian Andrici, a castigat licitatia cu strigare organizata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru privatizarea producatorului de bere Haber Hateg, la un pret de 3,5 milioane de lei, superior celui prezentat de celalalt ofertant, compania Brau Union Romania, potrivit Mediafax. "Pretul pe care adjudecatarul trebuie sa il achite pentru cele aproape 11,5 milioane de actiuni, reprezentand 51,71% din capitalul social al Haber Hateg, se situeaza peste pretul cerut de AVAS, respectiv 3,5 milioane de lei pentru intregul pachet de actiuni", se arata intr-un co,unicat al AVAS. Licitatia a avut loc la sediul AVAS la sfarsitul saptamanii trecute.

Compania Brau Union Romania a incercat sa preia producatorul de bere din Hateg si la ultima incercare de privatizare a firmei, in luna octombrie, cu o oferta de peste doua ori mai mica fata de pretul de pornire a licitatiei. In aceste conditii, potrivit legislatiei, privatizarea Haber Hateg a fost reluata. AVAS detine 51,7% din actiunile Haber, societate cu un capital social in valoare de 7,9 milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri