Circa 1.200 de salariati ai Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva ar putea fi disponibilizati pe parcursul acestui an, pe fondul retrocedarilor de teren forestier ce urmeaza sa fie realizate de institutie, a declarat presedintele Federatiei pentru Apararea Padurilor (FAP), Marian Stoicescu.
"Sunt aproximativ 500.000 hectare de teren forestier ce ar putea fi repuse in posesie in acest an, iar personalul aferent acestei suprafete se ridica la 1.200 persoane, ce urmeaza sa fie disponibilizate, daca aceste terenuri vor fi retrocedate", a explicat presedintele FAP, Marian Stoicescu, citat de NewsIn.

Directorul general al Romsilva, Valerian Solovastru, declara recent pentru NewsIn ca personalul Regiei Nationale a Padurilor a fost redus cu 1.097 de angajati pe parcursul anului 2009, ajungand in luna decembrie la 19.808 salariati, principalele cauze fiind disponibilizarile, pe fondul retrocedarilor de terenuri forestiere, si pensionarile.

Romsilva a retrocedat anul trecut, in baza legilor de reconstituire a dreptului de proprietate, peste 122.000 ha de teren forestier, cele mai multe fiind din judetele Buzau, Arges, Suceava, Maramures si Bacau. Regia Nationala a Padurilor mai are in administrare circa 3,4 milioane hectare de teren forestier, aflate in proprietatea publica a statului.

Regia Nationala a Padurilor a inregistrat anul trecut un profit brut preliminat de 28,8 milioane lei, cu 6,2% mai mare decat in anul 2008, cand a raportat un rezultat de 27,1 milioane lei, si o cifra de afaceri preliminata in scadere cu 6%, la 1,08 miliarde lei, dupa ce in anul 2008, Regia obtinea afaceri de circa 1,15 miliarde lei.

Romsilva are ca scop gospodarirea durabila si unitara, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice si ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publica a statului, in vederea cresterii contributiei padurilor la imbunatatirea conditiilor de mediu si la asigurarea economiei nationale cu lemn, cu alte produse ale padurii si cu servicii specifice silvice.

De asemenea, RNP coordoneaza si implementeaza programul national de ameliorare genetica a cabalinelor, promovarea pe plan national si international a exemplarelor de cabaline valoroase din hergheliile Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva prin organizarea de competitii sportive, targuri si expozitii, precum si exercitarea atributiilor de autoritate hipica nationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri