Grupul francez Veolia Water, liderul mondial in domeniul gestionarii serviciilor de apa, va investi in urmatorii trei ani cate 15-20 milioane euro in compania Apa Nova, pe care o controleaza si se arata dispus sa participe la proiectul de extindere a Bucurestilor, a declarat ieri pentru Averea Jean-Patrice Poirier, directorul pentru Europa de sud-est si Asia centrala al Veolia. Grupul francez, listat la bursele din Paris si New-York, este gata sa sustina financiar dezvoltarea metropolitana a Bucurestilor, atunci cand vor exista proiecte clare de investitii, a adaugat Poirier.

Investitiile deja hotarate, care presupun un efort financiar cumulat de 45-60 milioane euro in urmatorii trei ani, vor fi utilizate pentru dezvoltarea retelei de distributie a apei din Bucuresti. Analizam impreuna cu Primaria Capitalei posibilitatea ca noi sa contribuim investitional la proiectul de extindere a Bucurestilor. Proiectul presupune investitii din partea noastra care nu sunt incluse in contractul actual. Nu a fost luata nici o decizie si nici un proiect precis n-a fost pus pe masa. Este doar o idee, suntem interesati sa participam si asteptam propuneri concrete in acest sens. Primaria trebuie sa ne arate ce strazi vor sa renoveze, ce strazi doresc sa le extinda si apoi vom stabili ce avem de facut. Trebuie sa analizam proiectul strada cu strada. Tehnic e posibil, dar trebuie sa fim practici si sa vedem mai intai schitele proiectelor, ne-a declarat Poirier. Pana in prezent Apa Nova a investit 126 milioane euro, pentru echipamente, statii de tratare a apei, extinderea si modernizarea retelei, finalizarea constructiei statiei de la Crivina si infiintarea unui call-center, a precizat Poirier. Peste 90% din cele 44 milioane euro obtinute ca profit in cei cinci ani de la semnare contractului de concesionare au fost reinvestite, a adaugat Poirier.

Directorul pentru zona noastra a grupului Veolia a tinut sa precizeze ca firma romaneasca nu gestioneaza situatii de criza, cum ar fi inundatiile. Poirier a adaugat ca reteaua de conducte de apa nu apartine companiei Apa Nova. Respectam contractul incheiat in anul 2000 si nu gestionam situatii de criza, de exemplu inundatiile. Suntem pregatiti sa participam la o solutie pentru rezolvarea unor asemenea probleme, dar nu putem fi noi solutia. Este nevoie sa fie identificate solutii financiare, insa este treaba autoritatilor sa faca acest lucru, a spus Poirier. El a mai evocat unele interpretari diferite ale specialistilor companiei APA Nova si ale Agentiei de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa Canal Bucuresti (ARBAC) privind respectarea unor prevederi ale contractului de concesiune.Sunt insa, sustine Poirier chestiuni marginale.

Avem puncte de vedere diferite in ceea ce priveste ponderea clientilor contorizati in totalul clientilor si cea a apei facturate in totalul apei produsa. Noi credem ca avem obligatia sa contorizam acolo unde exista un bransament, iar reglementatorul tehnic apreciaza ca trebuie puse contoare peste tot, a explicat Epsica Chiru, director in cadrul Apa Nova.

Potrivit lui Poirier, diferendul este analizat impreuna cu municipalitatea bucuresteana, Apa Nova si ARBAC nu se afla in conflict.

Nici o autoritate din Romania nu si-a exprimat nemultumiri referitoare de calitatea serviciilor noastre. Nimeni nu ne-a spus ca vor sa plecam, dimpotriva, m-au rugat sa continuam investitiile, pentru ca mai sunt multe de facut, lucru cu care sunt de acord. Avem relatii corecte cu autoritatile locale si cu cele centrale, a conchis Poirier.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri